Πάτρα: Σύσκεψη και αυτοψία για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες παρουσία Addadi, Καπράλου και Βασιλειάδη - Τί ζήτησε ο Κώστας Πελετίδης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

από το πρωί ο υφυπουργός στην πόλης

Σήμερα το πρωί, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (Δ.Ε.Μ.Α.), Amar Addadi, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), Σπύρος Καπράλος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Πατρέων, συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος και ο Εκπρόσωπος του Δήμου στην Οργανωτική Επιτροπή, Τάκης Πετρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε για την ομόφωνη απόφαση του Σώματος, για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, αναφέροντας τους δύο βασικούς όρους: Τη χρηματοδότηση της κατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων και της διοργάνωσης των αγώνων από την κυβέρνηση και όχι από τον Πατραϊκό λαό μέσω πρόσθετης φορομπηξίας,  καθώς και την μη εμπορευματοποίηση των αγώνων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο στα ζητήματα που έθεσε με τις δύο επιστολές του.

Θυμίζουμε ότι τα ζητήματα που έχουν τεθεί αφορούν τη χρηματοδότηση της διοργάνωσης και των αναγκαίων αθλητικά έργων από την κυβέρνηση.

Αμέσως μετά, ανταλλάχτηκαν δώρα, ενώ ο κ. Addadi, παρέδωσε στον Δήμαρχο Πατρέων, τη σημαία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους διεξαγωγής των Αγώνων όπου ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε για τα αναγκαία έργα και τις υποδομές που χρειάζεται να γίνουν με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα το κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Διαβάστε επίσης