"Επιδρομή" αγριόχοιρων στην ορεινή Αχαΐα - Μεγάλες οι καταστροφές

διαμαρτύρονται οι αγρότες

Τις «πληγές» τους από τις επιδρομές αγριοχοίρων μετρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην ορεινή Αχαΐα, οι οποίοι έχουν βρει κυριολεκτικά τον… μπελά τους από τη δραματική αύξηση του πληθυσμού των ζώων.

Μέσα στον τελευταίο μήνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Γνώμη, κατεγράφησαν στην περιοχή του πρώην Δήμου Κλειτορίας και των όμορων χωριών της Αρκαδίας, καταστροφές σε χωράφια με πατάτες, καλαμπόκι και κηπευτικά, ενώ η παρουσία των αγριόχοιρων προκάλεσε ακόμη και τροχαία ατυχήματα!

Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, λόγω και της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων τόσο κατά την εορταστική περίοδο, όσο και μεταγενέστερα υπήρξε «κύμα» επισκεπτών, με αρκετούς, ωστόσο να βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Αγριόχοιροι επιχειρούσαν να διασχίσουν κάθετα το επαρχιακό οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές συγκρούσεις με οχήματα, αφού οι οδηγοί ήταν… απροετοίμαστοι. Ευτυχώς, σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα, ωστόσο, οι οδηγοί εξέφρασαν τα παράπονά τους στους ξενοδόχους και στους καταστηματάρχες εστίασης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι κάτοικοι έχουν περιέλθει σε απόγνωση και ζητούν την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ή και οποιουδήποτε άλλου αρμόδιου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Διαβάστε επίσης