Στην τελική ευθεία για τον Μώμο τον Πατρέα!

πατρινο καρναβαλι

Οι προετοιμασίες για τον 10ο «Μώμο τον Πατρέα, τον Καραμπουζουκλέα» βρίσκονται πια στο τελικό τους στάδιο. Λίγες μέρες μας χωρίζουν από το ραντεβού που έχουν δώσει και φέτος 12 ερασιτεχνικοί θίασοι απ’ όλη τη χώρα, στη πόλη μας.              

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» (ιδέα και δημιουργία του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ» από τον πρώτο του χρόνο), που φέτος γίνεται 10 ετών και αποτελεί πλέον έναν ιδιαίτερα πετυχημένο θεσμό, διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ» με την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και υπό την αιγίδα της «Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων».

Για μία ακόμα φορά το διήμερο Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Φεβρουαρίου με «όπλο» τη σάτιρα, το ερασιτεχνικό θέατρο θα βρεθεί στο επίκεντρο κάνοντας την Πάτρα τόπο σύγκλισης και πεδίο γόνιμου καλλιτεχνικού διαλόγου για θιάσους από πολλές περιοχές της χώρας.

Μην τον χάσετε! Σύντομα θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια (στην τιμή   των 5 ευρώ) από τα ταμεία του θεάτρου «Πάνθεον», όπου και θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ.

                  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Παρασκευή 02/02/2018 21:30 (θέατρο Πάνθεον)

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος θα δοθεί η παράσταση

" Ανοιχτό ζευγάρι... σχεδόν ορθάνοιχτο"

Dario Fo- Franca Rame Jakopo Fo

σε μετάφραση Άννας Βαρβαρέσου Τζόγια: “Ελεύθερο ζευγάρι”

από την ομάδα ¨Ένεπε Μούσα¨ του Πολύγυρου Χαλκιδικής.

 

 

Σάββατο 03/02/2018 20:00 (θέατρο Πάνθεον)

 

Παρουσίαση σατυρικών 10λέπτων από 10 ερασιτεχνικές ομάδες                           με σατιρικές «γέφυρες» του Ε.Σ.Π. «Ρεφενέ»      

 

Α ΜΕΡΟΣ

 

1. ΙΛΙΟΝ Ομάδα “ΘεατρΙλιον” με το δρώμενο “Για λόγους ευθιξίας...”

των Π. Μέντη και Γιώργου Γαλίτη (Δραματουργική επεξεργασία Σταμάτης Μπαντούνας)

2. ΚΑΛΥΜΝΟΣ  Θεατρική Ομάδα Καλύμνου με το δρώμενο «Η μεγάλη κομπίνα» του Κώστα Μουρσελά

3. ΙΕΡΙΣΣΟΣ Θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ» “Τα Γκαργκάνια” με το δρώμενο “Οι κότες” Α. Γκατζώνη ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

4. ΡΟΔΟΣ Θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου με το δρώμενο "Οι κεφαλές” (απόσπασμα) από το θεατρικό έργο του Γιάννη Νιωτάκη «Κοντζές και Διωματάρης» ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

5. ΠΑΤΡΑ Θεατρική ομάδα “3ο Κουδούνι” με ένα απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Ο. Ουάιλντ «Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός» 

 

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

Β ΜΕΡΟΣ

 

6. ΑΘΗΝΑ Θεατρική Ομάδα της Π.Ε.Υ Ο.Α.Ε.Δ με το δρώμενο ¨Το επιβλητικό γράμμα”  (απόσπασμα) από το έργο “Ασπροκόρακας” Αλέξη Σολωμού

7. ΚΑΛΥΒΙΑ Εργαστήρι “ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ” με το δρώμενο “Όνειρα” Π. Μέντη

8. ΔΙΣΤΟΜΟ Ομάδα “Θεατροφρένεια” με τα δρώμενα “Ο Ράπερ” & “Ο Ψυχίατρος” (αποσπάσματα) από το έργο «Τα ραδίκια ανάποδα» του Γιώργου Γαλίτη

9. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ “Θ.Ε.Α.Τ.Ο.”  με το δρώμενο “Γιατί έγινε αυτός ο κόσμος” του Λεωνίδα Τσίπη ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ 

10. ΦΙΛΙΑΤΕΣ Θεατρική Ομάδα ΦΙΛιατών  με το δρώμενο "Λώλος” του Δημήτρη Σκεύη ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

 

*Οι φωτογραφίες είναι του Φώτη Παλαιολόγου από τις πρόβες του «Ρεφενέ».