Επένδυση "μαμούθ" στην παραλία της Λακκόπετρας! Τί σημαίνει για την τοπική οικονομία

δυτική αχαια

Μια ακόμη μεγάλη επένδυση στον τουριστικό κλάδο, «ένεση» ζωής για τη δυτική Αχαΐα και το φιλέτο της παραλιακής της ζώνης.
Πρόκειται για μια προσθήκη σε μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες στην Λακκόπετρα. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η επένδυση αφορά προσθήκη κλινών (πέραν των 3.000) και αναβάθμιση της μονάδας εσωτερικά και τους εξωτερικούς χώρους. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας. Πρόκειται για ένα ακόμη έναυσμα που δίνεται σε μας, να επισπεύσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα τις διαδικασίες για τα έργα κατά της διάβρωσης, τη σύνδεση των περιοχών με τον βιολογικό καθαρισμό της Κάτω Αχαΐας, αλλά και το νέο δρόμο που ζητάμε από την Κάτω Αχαΐα μέχρι τον Άραξο», σημειώνει ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.
Η επέκταση της μεγάλης τουριστικής μονάδας, αναμένεται να προσδώσει μεγαλύτερη αίγλη στην ακτογραμμή της δυτικής Αχαΐας, να προσφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας αλλά και να αποτελέσει ένα ακόμη κίνητρο, ώστε να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και να πιέσουν προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μεγάλων έργων, αναγκαίων να πλαισιώσουν, επενδύσεις όπως η συγκεκριμένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι το μόνο επενδυτικό πλάνο που αναμένεται να «μεταμορφώσει» την παραλιακή ζώνη της περιοχής. Μην ξεχνάμε τις εγκαταστάσεις που αναμένονται στην παραλία της Κάτω Αχαΐας (πρώην mayari), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν «γεννηθεί» και άλλες ιδέες που σύντομα θα συζητηθούν. Ωστόσο αυτό προϋποθέτει υποδομές και σημαντική στήριξη από την πλευρά του δήμου. «Για εμάς είναι προτεραιότητα η τουριστική ανάπτυξη που θα φέρει εν γένει αναβάθμιση στις παροχές των επαγγελματιών που μαζί με τον δήμο, θα φροντίσουν να σχηματίσουν «μαγνήτη» και πόλο έλξης τουριστών και μεγάλων επενδυτικών σχεδίων», συμπληρώνει ο κ. Νικολάου επαναλαμβάνοντας το τρίπτυχο, δρόμος, αποχέτευση, διάβρωση. Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος είναι έτοιμος να υλοποιήσει το μεγάλο σχέδιο σύνδεσης της παραλιακής ζώνης από την Λακκόπετρα μέχρι την Κ. Αχαΐα με τον βιολογικό καθαρισμό της Αχαγιάς. Αναμένεται η εφαρμογή της μελέτης για την αντιμετώπιση της διάβρωσης.

Σε ότι αφορά το χρόνιο αίτημα, τη βόρεια παράκαμψη Κάτω Αχαΐας Αράξου δόθηκε προ ημερών «πράσινο φως». Πρόκειται για ένα έργο, για το οποίο εξασφαλίστηκε το κονδύλι για την μελέτη η οποία θα επικαιροποιηθεί. Σύμφωνα με τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, έχουν ξεπεραστεί και τα εμπόδια που φέρουν γραφειοκρατικές διαδικασίες ενώ έχουν εξασφαλιστεί και οι απαραίτητες εγκρίσεις από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.  «Ανοίγουμε» και άλλο τους ορίζοντές μας, ώστε να δεχθούμε νέο επενδυτικό κύμα στον δήμο μας», είχε δηλώσει ο δήμαρχος. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο δρόμος θα συνεχίζει από την Κάτω Αχαΐα παράλληλα προς τις γραμμές, θα παρακάμπτει το χωριό των Νιφορείκων, θα συνεχίζει νότια σε Καλαμάκι και Βίδοδα, θα περνάει μέσα από την Λακκόπετρα και θα παρακάμπτει το χωριό του Αράξου.

πηγή: εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε επίσης