Τα πέντε τρόφιμα που δεν λήγουν ποτέ

δειτε αναλυτικά

Υπάρχουν μερικά τρόφιμα που διατηρούν τις θρεπτικές ουσίες και τα γευστικά χαρακτηριστικά τους στο πέρασμα του χρόνου. Ούτε καν η εμφάνισή τους δεν αλλοιώνεται. Ποιες είναι αυτές;

Μέλι

Δεν αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, παρόλο που μπορεί να αλλάξει χρώμα ή να κρυσταλλώσει. Αν συμβεί το δεύτερο, βάλτε το βάζο σε μπεν μαρί και το μέλι σας θα αποκτήσει πάλι τη χαρακτηριστική ρευστή μορφή του.

Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι ένα παραδοσιακό συντηρητικό. Αυτό σημαίνει πως στην πραγματικότητα δεν χαλάει, εκτός αν εκτεθεί σε υγρασία και πετρώσει. Για να μη συμβεί αυτό να την διατηρείτε πάντα σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.

Αλάτι

Όπως ακριβώς και η ζάχαρη, έτσι και το αλάτι είναι ένα ισχυρό συντηρητικό που δεν χάνει ποτέ τη γεύση του.

Ρύζι

Αν δεν το… επισκεφθούν ζωύφια, το ρύζι (οποιαδήποτε ποικιλία του εκτός από το καστανό) είναι ένα προϊόν που δεν αλλοιώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Οινοπνευματώδη ποτά

Τα βαριά οινοπνευματώδη δεν αλλοιώνονται και δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Βασική προϋπόθεση είναι να μην τα βλέπει ήλιος και να φυλάσσονται σε σκοτεινό μέρος.

Καλαμποκάλευρο

Σφραγισμένο σε δοχείο και αποθηκευμένο σε ξηρό και δροσερό μέρος, π.χ. στο κάτω μέρος του ψυγείου, το καλαμποκάλευρο μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια αναλλοίωτο.

Διαβάστε επίσης