Αποφασίζει απόψε για τα μπλόκα ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου

γενική συνελευση

Σε κινητοποιήσεις προχωρά μέσα στις προσεχείς ημέρες ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ» αντiδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης, με το πλάνο των επόμενων ενεργειών του, να αποφασίζεται απόψε στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλεί για τις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου.

Η ανακοίνωση:

«Η πολιτική της κυβέρνησης, παλιά και νέα μέτρα, μειώνει συνεχώς το εισόδημά μας, οδηγεί μαζικά στη φτώχεια και τον αφανισμό χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Πάνω από το 50% του εισοδήματος καταλήγει στα χέρια της κυβέρνησης με την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, τα κάθε είδους χαράτσια.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει εξομοίωση της τιμής του αγροτικού πετρελαίου με τη βενζίνη, την ίδια στιγμή που στους εφοπλιστές δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο.

Στον προϋπολογισμό του 2018 ψηφίστηκε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ κατά 2%, ΕΝΦΙΑ στα χωράφια περίπου 12 ευρώ/στρέμμα.

Με το πολυνομοσχέδιο ανοίγει διάπλατα από 1η Μάη ο δρόμος για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα είναι μονόδρομος ο αγώνας μας. Υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην πρόσφατη συνεδρίαση το Δ/Σ του Συλλόγου μας  αποφάσισε:                                                                                                                            Να απευθύνουμε συναδελφικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους  να συμμετάσχουν και να στηρίξουν αποφασιστικά  το δίκαιο αγώνα μας. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης στον οποίο δεν περισσεύει κανείς.                                                                             Απέναντι μας θα βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και όλοι όσοι στηρίζουν τη ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη. Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν’ αρπάξουν τη γη και το βιός μας.

Αγωνιστικά στο πλευρό μας θέλουμε να είναι ξανά οι σύμμαχοί μας, τα  φτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους.

Με δυναμική συμμετοχή και αρραγές μέτωπο, μπορούμε να βάλουμε φρένο στα μέτρα της κυβέρνησης και να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που προβάλουμε.

Την Δευτέρα 22 Γενάρη στις 8μ.μ. αποφασίζουμε για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα!

Καλή αντάμωση στους δρόμους του αγώνα!»

Διαβάστε επίσης