Υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής ή στο Δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης

Ετοιμασίες για να βάλει υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής ή και στον Δήμο Αθηναίων, φέρεται να κάνει σύμφωνα με κυριακάτικα δημοσιεύματα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην Περιφέρεια Αττικής ή στον Δήμο Αθηναίων

Συγκεκριμένα ο Κώστας Μπακογιάννης σύμφωνα με την κυριακάτικη «Kontranews» φέρεται να ετοιμάζεται για «μετακόμιση» στην Αθήνα και στην Περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Στο ίδιο μήκος κύματος, και το ρεπορτάζ στην εφημερίδα Docuumento που αναφέρει ως πολύ πιθανή την υποψηφιότητα Μπακογιάννη αλλά στον Δήμο Αθηναίων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο χάρτης της πολιτικής στη χώρα αλλάζει και θέλει να είναι από τους βασικούς «παίκτες» της επόμενης ημέρας, έχοντας βάλει τη δική του σφραγίδα μέσα από την πορεία του στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μπακογιάννης και χωρίς χρίσμα

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Documento, στην πλειονότητά τους τα στελέχη της ΝΔ θεωρούν δεδομένο ότι επόμενος σταθμός του Κώστα Μπακογιάννη θα είναι ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος όπως υπενθυμίζουν αποτέλεσε εφαλτήριο για πολλά στελέχη: Ο Μιλτιάδης Έβερτ πρώτα κατέγραψε επιτυχημένη θητεία στον Δήμο Αθηναίων και μετέπειτα διεκδίκησε επιτυχώς την Προεδρία της ΝΔ. Μάλιστα εκτιμούν ότι ο Μπακογιάννης δεν θα θελήσει την επίσημη στήριξη της ΝΔ. Όπως λένε: «Ο Μπακογιάννης δεν έχει ανάγκη τον Μητσοτάκη».

Τα ίδια στελέχη σύμφωνα με το Documento επί του παρόντος συνδέουν τη δυναμική του Κώστα Μπακογιάννη με την πολιτική παρουσία της μητέρας του που «λύνει και δένει» στον Δήμο της Αθήνας.

Οι δηλώσεις που δείχνουν «κάθοδο» στην Αθήνα

Σε μια από τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του (συνέντευξη στο Vice) δεν έκρυψε ότι τον εξιτάρει η ιδέα να αναμετρηθεί με τον Τσίπρα. «Είναι πολλές φάσεις που σκέφτεσαι: πολύ θα ήθελα ρε παιδί μου να συγκρουστούμε, αλλά σε κάτι άλλο» παρατήρησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη γνώμη του για τον Πρωθυπουργό. Κυρίως όμως δεν απέκλεισε την παρουσία του σε κεντρικό πολιτικό πόστο, αν όχι «αύριο», πάντως «μεθαύριο».

«Δεν λέω τι θα κάνω στα 50 μου ή στα 60 μου. Στα 39 μου λέω ότι δεν θα φύγω από την αυτοδιοίκηση», απάντησε στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν πείθεται ότι δεν επιθυμεί την κεντρική σκηνή.

Η στιχομυθία δημοσιογράφου – Κώστα Μπακογιάννη «έδειξε» και τον Δήμο της Αθήνας ως πιθανή επιλογή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

«Είναι ένα στοίχημα το οποίο ευχαρίστως μπορώ να βάλω γιατί ξέρω ότι θα το κερδίσω» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης για να υποστηρίξει την αυτοδιοικητική του πορεία. «Ότι δεν θα κατέβεις ποτέ στην Αθήνα;» ρωτήθηκε. «Ότι δεν θα φύγω από την αυτοδιοίκηση».

νnewsit με πληροφορίες από Documento, kontranews

Διαβάστε επίσης