Ταυτοποιήθηκαν έξι άτομα για την ομαδική ληστεία ταξιτζή

στη Λαρισα

Σάλο είχε προκαλέσει η άγρια ομαδική επίθεση σε έναν 66χρονο οδηγό ταξί από ένα... πλήθος νεαρών τσιγγάνων που τον ξυλοκόπησαν αλύπητα, τον λήστεψαν και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο όχημά του, τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Ιανουαρίου στην περιοχή Νέα Σμύρνη της Λάρισας.


Η έρευνα της Ασφάλειας οδήγησε στην ταυτοποίηση έξι εκ των δραστών, τρεις από τους οποίους εντοπίστηκαν στη Λάρισα και προσήχθησαν στην Ασφάλεια που συνεχίζει την προανάκριση για να αναγνωρίσει και τους υπόλοιπους. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ανήλικα παιδιά, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των γονέων τους για πλημμελή εποπτεία.

Οι δράστες περικύκλωσαν τον άτυχο ταξιτζή μόλις αποβίβασε έναν πελάτη, ακινητοποίησαν το ταξί με κλωτσιές, άνοιξαν την πόρτα, τράβηξαν έξω τον πανικόβλητο 66χρονο και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον! Κάποιοι άρπαξαν την κερματοθήκη που δεν είχε περισσότερα από 50 ευρώ, ενώ προσπάθησαν να ξηλώσουν το ταξίμετρο, τον ασύρματο και την ταμειακή μηχανή, χωρίς να τα καταφέρουν. Στη συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την διάρκεια της επιχείρησης που είχε ξεκινήσει μόλις ο ταξιτζής κατήγγειλε την επίθεση που δέχθηκε και την ληστεία, οι αστυνομικοί είχαν προσάγει ως υπόπτους οκτώ νεαρούς τσιγγάνους. Όμως, ο 66χρονος δεν τους αναγνώρισε επειδή φοβήθηκε τυχόν αντίποινα κι έτσι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι!

Διαβάστε επίσης