Αρχίζει η γιορτή στην Καρναβαλική Πρωτεύουσα - Στον Δήμαρχο το λάβαρο - Φωτο και Βιντεο

γιορτινο κλιμα στην πόλη

Στο δημαρχείο έφτασε η πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής.

 Στο Δημαρχείο έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».

 

 

Οι δράσεις ξεκίνησαν στις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης ακολουθώντας τη διαδρομή: Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.

Αυτή την ώρα από το Ρωμαϊκό Ωδείο ξεκινάει η πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχαίο Ωδείο-Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο και θέτοντας το κέντρο της πόλης σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Στο Δημαρχείο θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».

Στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου τη δική της ξεχωριστή πινελιά θα αποτυπώσει η Χορωδία του Συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη», που θα παρουσιάσει κάποια παραδοσιακά τραγούδια-καντάδες της Αποκριάς μεταφέροντάς μας στο αυθεντικό κλίμα αλλοτινών εποχών, αλλά και μια ιδιαίτερη έκπληξη με μια ειδικά αφιερωμένη στο Δήμαρχο σατιρική καντάδα. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 18 Φεβρουαρίου σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ