Τραγωδία στην Πάτρα - Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου ήταν δύο ημέρες νεκρός και δεν το ήξερε η οικογένειά του - Πότε θα επαναπατριστεί η σορός του 58χρονου Νευροχειρουργού

έχασε τη ζωή του στις άνδεις

Δύσκολες ώρες εξακολουθεί να περνά η οικογένεια του Δημήτρη Κωνσταντίνου, του καθηγητή και διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, η οποία ενημερώθηκε ότι ο άνθρωπός τους είναι νεκρός, δύο μέρες μετά τον θάνατό του.

Ο γιατρός άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο όρος Ακονκαγκούα στις Άνδεις, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

Ο Κωνσταντίνου συμμμετείχε σε αποστολή ορειβατών, όταν έχασε τις αισθήσεις του κάποια στιγμή και σωριάστηκε. Βρισκόταν σε υψόμετρο 6.900 μέτρων.

 

Εκτός από τον ανείπωτο πόνο για την απώλεια του συζύγου και του πατέρα, η οικογένεια του 58χρονου, έχει να αντιμετωπίσει το "τέρας" της γραφειοκρατίας για την επιστροφή της σορού του άτυχου άνδρα στην Ελλάδα από την μακρινή Αργεντινή..και αυτό γιατί στη συγκεκριμένη χώρα οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι αυστηρές και απαρέγκλιτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημέρα μεταφοράς του 58χρονου Ιατρού, από το υψόμετρο των 6.700 μέτρων στις Άνδεις όπου "έσβησε" την περασμένη Τρίτη, ενώ έκανε ορειβασία, ως μέλος Ελληνικής αποστολής, στην Αργεντινή, μέχρι να επαναπατριστεί προκειμένου να ακολουθήσουν οι διαδικασίες ταφής του.

Όπως έχει κάνει γνωστό ο επικεφαλής της πενταμελούς αποστολής, Παναγιώτης Κοτρωνάρος, ο Δημήτρης Κωνσταντίνου μέχρι χθες τουλάχιστον παρέμενε στο βουνό, καθώς ακόμα δεν ειχε οργανωθεί επιχείρηση αερομεταφοράς του, σε Νοσοκομείο της Αργεντινής, για τα περαιτέρω.