Απαγόρευση απόπλου από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά - Κλειστό το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου

Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις θαλάσσιες περιοχές και ξεπερνούν κατά τόπους τα 7 με 8 μποφόρ τα λιμεναρχεία Ζακύνθου και Κεφαλονιάς εξέδωσαν απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ζακύνθου-Κυλλήνης και Κεφαλονιάς-Κυλλήνης.

Σύμφωνα με τοπικούς φορείς, οι σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο νησί της Ζακύνθου έχουν προκαλέσει και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς σημειώθηκαν διακοπές στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού λόγω κλαδιών δέντρων που αποκολλήθηκαν και έπεσαν πάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια. Τα προβλήματα εντοπίζονται συγκεκριμένα στις περιοχές Τραγάκι, Τσιλιβί και Κυδώνι.

Προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες στα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου. Η πορθμειακή γραμμή του Ρίου-Αντιρρίου είναι κλειστή από χθες το μεσημέρι, καθώς δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια από τις 14:45(17/1).

Οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες για άνοιγμα τις γραμμής σήμερα, με το πιθανότερο  τα δρομολόγια να επανεκινήσουν από αύριο, που προβλέπεται βελτίωση του καιρού.

Διαβάστε επίσης