Νέο ξεκίνημα για την επταμελή οικογένεια που έμεινε άστεγη πριν τις γιορτές

Νέα Μανωλάδα

Ένα νέο ξεκίνημα κάνει με την οικογένειά του ο Ηλίας Αρβανιτάκης, αφού με ενέργειες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης τις οποίες στήριξε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, εγκαταστάθηκε σε κοντέινερ με δύο δωμάτια  που έφθασε χθες το πρωί με φορτηγό από την Αθήνα.

Μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα του 2017, το φτωχικό σπίτι της οικογένειας Αρβανιτάκη, καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά. Επτά άτομα, μεταξύ των οποίων κα τρία μωρά (18 μηνών, 30 μηνών και 3,5 ετών), έμειναν άστεγοι.

Ο πατέρας Ηλίας Αρβανιτάκης έχει δηλώσει τότε: «Το σπίτι μας καταστράφηκε, δεν ξέρω τι να πω. Δουλεύω μεροκάματο για να τα καταφέρω. Μένουμε εγώ με την οικογένειά μου, ο αδερφός μου και η μητέρα μου. Το βράδυ κοιμηθήκαμε μέσα στην καρότσα του αγροτικού, μέσα στο κρύο. Κάποιοι προσπαθούν να βοηθήσουν. Ψάχνουμε ένα κοντέινερ να μπούμε μέσα να μην παγώσουμε» είπε τονίζοντας πως λόγω και των λίγων ζώων που έχουν δίπλα από το σπίτι και κάποιων καλλιεργειών, δεν μπορούν να φύγουν από εκεί.
Όλο αυτό το διάστημα η οικογένεια έμενε σε φιλικά σπίτια, υπήρχε βοήθεια από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης,  από την τοπική εκκλησία της Νέας Μανωλάδας και από απλούς κατοίκους.

Οι ενέργειες

Από την πρώτη στιγμή όμως ο Δήμος έδειξε ενδιαφέρον και κύριο μέλημά του ήταν να βρεθεί όσο το συντομότερο δυνατόν σπίτι για την επταμελή οικογένεια. Ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ έκανε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις απαραίτητες ενέργειες  προς το Υπουργείο Υποδομών και με την στήριξη του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, πέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδοθεί κοντέινερ στην οικογένεια για να ξεκινήσει μια καινούρια αρχή.

Ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, δήλωσε: «Το 2018 θα έλεγα πως ξεκινά σχετικά καλά για την οικογένεια Αρβανιτάκη που έχασε από  φωτιά το σπίτι της. Εδώ μένει η Αγγελική  Αρβανιτάκη με τους δύο γιούς της την νύφη της και τα τρία της εγγονάκια, συνολικά επτά άτομα. Ως δήμος καταθέσαμε άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα και την αίτηση στο υπουργείο Υποδομών έχοντας  την στήριξη του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να δοθεί λύση στο δράμα της οικογένειας. Ήρθε η θετική απάντηση από το Υπουργείο Υποδομών και σήμερα έφθασε εδώ ένα σπίτι λυόμενο 50 τ.μ και πιστεύω πως η οικογένεια θα στεγαστεί με σχετική άνεση σε αυτό»

«Θα βοηθήσουμε πάλι»

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παλαιολόγος δήλωσε: «Αυτό που συνέβη στην οικογένεια ήταν λυπηρό αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα.Η τοπική κοινωνία βοηθά τους ανθρώπους αυτούς με ότι μπορεί. Από την πρώτη στιγμή μαζί με τον δήμαρχο,κοιτάξαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ένα σπίτι, γιατί έρχεται βαρύς χειμώνας.  Ο Δήμος θα βοηθήσει και πάλι αυτούς τους ανθρώπους.»

«Ευχαριστώ»

Συγκινημένος ο Ηλίας Αρβανιτάκης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω  τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και την Εκκλησία μας από τη Νέα Μανωλάδα και όλο τον κόσμο γιατί μας βοήθησαν. Σήμερα μας έφεραν αυτό το σπίτι και κάνουμε νέο ξεκίνημα».

.patrisnews.com

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ