Πάτρα: Δραπέτης των φυλακών Αγ. Στεφάνου συνελήφθη στη Φλώρινα - Ετοιμαζόταν...

ο 30χρονος αλβανος επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ενός επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη, επί της ουσίας, από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, οργάνωσε η Αστυνομία στην περιοχή της Φλώρινας.

Ο 30χρονος δραπέτης εντοπίστηκε την Κυριακή το μεσημέρι κοντά στην Κρυσταλλοπηγή, καθώς επιχειρούσε να διαφύγει από την Ελλάδα.

Ο Αλβανός υπήκοος είχε πάρει ολιγοήμερη άδεια από το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Πατρών και όφειλε να επιστρέψει στις 27 Νοεμβρίου. Τα ίχνη του χάθηκαν και από τότε ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ο 30χρονος δραπέτης εξέτιε ποινή κάθειρξης 15 ετών και πέντε μηνών για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών και είχε αξιολογηθεί ως ιδιαιτέρως επικίνδυνος από την Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά, όπου κρατούμενοι των φυλακών εκμετελλεύονται το δικαίωμα της άδειας για να αποδράσουν. Τον περασμένο Μάιο ένας ακόμα Αλβανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών, κρατούμενος του σωφρονιστικού καταστήματος του Αγίου Στεφάνου, είχε πάρει άδεια αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο 46χρονος αλλοδαπός, εξέτιε ποινή κάθειρξης 15 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και έφυγε από τη φυλακή με πενθήμερη άδεια. Από τότε η τύχη του αγνοείται και έχει κηρυχθεί δραπέτης και καταζητείται από τις αρχές, ενώ θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στην πατρίδα του.

Διαβάστε επίσης