Πάτρα: "Ο Δημήτρης έβαζε πάντα αθλητικούς στόχους. Ήταν πρότυπο Γιατρού, Πανεπιστημιακού και ανθρώπου"

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ "ΕΦΥΓΕ" ΣΤΑ 58 ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Συγκλονισμένη είναι η Πανεπιστημιακή και Ιατρική Κοινότητα της Πάτρας μετά την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Δημήτρη Κωνσταντίνου, Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια".

Ο 58χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, μαζί με ομάδα Πατρινών πραγματοποιούσε ορειβασία στο Ακονκάγκουα, το ψηλότερο βουνό στην Αμερική , στην επαρχία Μεντόσα της Αργεντινής, υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο περίπου 7.000 μέτρων.

"Ο Δημήτρης έβαζε πάντας στόχους αθλητικούς, συμμετείχε στον Κλασσικό Μαραθώνιο, στον Γύρο της Γαλλίας. Προφανώς και αυτό το εγχείρημα που απέβει μοιραίο για τη ζωή του ήταν ακόμα ένα στόχος", δήλωσε στο tempo24.gr, ο φίλος του και Πρώην Διοικητής του ΠΓΝΠ Χαράλαμπος Μπονάνος 

mponanos.jpg

"Εχουμε μείνει άφωνοι. Για εμάς η είδηση "έπεσε" σαν κεραυνός. Ο Δημήτης δεν ήταν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δεν κινδύνευε για κάποιο νόσημα. Ηταν υγιέστατος και αθλητικός τύπος. Μάλιστα όταν ήμουν Διοικητής στο Νοσοκομείο του Ρίου, τον είχαμε ως πρότυπο φυσικής κατάστασης", υπογραμμίζει ο κ. Μπονάνος και προσθέτει πως ο Διευθυντής Νευροχειρουργικής "ήταν μέντορας για τα παιδιά μου. Εάν ο γιος που επέλεξε την Νευροχειρουργική ήταν γιατί ο Δημήτρης, ο Καθηγητής του τον ενέπνευσε. ¨Ηταν σπάνια χαρισματική προσωπικότητα, που δύσκολα συναντά κανείς σε Γιατρό".

"ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ"

Ο κ. Μπονάνος εμφανώς σοκαρισμένος από την απώλεια του συνεργάτη και φίλου του, μόνο καλά λόγια έχει να πει για τον άνθρωπο που για αρκετά χρόνια συνεργάστηκαν όταν εκείνος βρέθηκε στο "τιμόνι" του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο. "Ο Δημήτης ανέβασε τη Νευροχειρουργική του Νοσοκομείου σε υψηλά επίπεδα. Μπορούσε να διαχειριστεί τα προβλήμα που είχε αυτή ειδικότητα με ξεχωριστό τρόπο. Ήταν πάντα συνεργάσιμος και ανοιχτόμυαλος", δηλώνει ο πρώην Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. 

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ: "Γιατί ρε Δημήρη;" 

13164208_556611247845004_8802127589745615589_n.jpg

",,εσένα σ΄αγαπάω ιδιαίτερα γιατί είσαι γιός Θρασύβουλου, του έλεγα κάθε τόσο και ο Δημήτρης Κωνσταντίνου χαμογελούσε πάντα με κείνο το τρυφερό, πλήρες και καλωσυνάτο χαμόγελό του.. ...κι απόψε με καρφωμένο τον εγκέφαλο και την ψυχή μου πρέπει ρε Δημήτρη να βρω λέξεις να ντύσω όμορφα σαν την άξια ζωή σου, το αναπάντεχο και να βρω συντετριμμένος απάντηση σ΄αυτό το τεράστιο και απαίσιο ΓΙΑΤΙ που ανακατεύει το θρήνο με την οργή... ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ....;;". Αυτή είναι η ανάρτηση, του Πατρινού Γιατρού Θρασύβουλου Μαυρομμάτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο ΦΒ, όταν η είδηση του θανάτου του Διευθυντή της Νευροχειρουργικής του ΠΓΝΠ Δημήτρη Κωνσταντίνου, εγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ:

Ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια", συμμετείχε σε ομάδα Πατρινών με τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, συχνά προγραμμάτιζε ορειβατικές εξορμήσεις. Αυτή τη φορά ο προορισμός ήταν το Ακονκάγκουα, το ψηλότερο βουνό στην Αμερική , στην επαρχία Μεντόσα της Αργεντινής. Κατά την διάρκεια της ανάβασης και σε υψόμετρο περίπου 7.000 μέτρων, όπου το οξυγόνο είναι ελάχιστο, ο Πατρινός Καθηγητής Ιατρικής, είχε λιποθυμικό επεισόδιο.

Αμέσως ζητήθηκε βοήθεια, η οποία έφτασε από αερός. Ελικόπτερο παρέλαβε τον 58χρονο Πατρινό όμως η αντίστροφη μέτρηση για τον Δημήτρη Κωνσταντίνου, είχε αρχίσει. Η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Αργεντινής "άργησε" και σύμφωνα πληροφορίες ο γιατρός υπέστη πνευμονικό οίδημα και τελικά η καρδιά του δεν άντεξε.

 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου του Θρασυβούλου, γεννήθηκε στην Πάτρα (1-1-1959) και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983).

Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην  Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π και είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (1993). Εξειδικεύθηκε στην χειρουργική σπονδυλικής στήλης στο Phoenix – Arizona των ΗΠΑ και είναι μέλος της American Association of Neurological Session (AANS), Congress of Neurological Session (CNS).

Ήταν  Διευθυντής των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του Ελληνικού Προγράμματος ATLS (Advance Trauma Life Support) του American College of Surgeon.

Ήταν υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος ιατρών και φοιτητών, που ασκούνται στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική και  επιβλέπων σε τέσσερις διδακτορικές διατριβές, που είναι σε εξέλιξη.

Από τον Αύγουστο του 2009 έως σήμερα, ήταν  Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.
   
 Είχε  34 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές. Το ερευνητικό του έργο, εστιάζεται  στην διερεύνηση το οξειδωτικού στρες και αιματο-εγκεφαλικού φραγμού (πειραματικές εργασίες σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική και το Τμήμα Βιολογίας), αριθμός δημοσιεύσεων οκτώ..

Ήταν παντρεμένος με την παιδίατρο, Ασπασία Μούρτου

 

 

Διαβάστε επίσης