Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία ο διορισμός του Χρήστου Λεοντή στην ΕΡΤ

στην βουλη

Με ευρεία διακομματική πλειοψηφία ενέκρινε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον διορισμό του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Λεοντή στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ. 

Υπέρ της πρότασης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για την τοποθέτηση του Χρήστου Λεοντή στο τιμόνι της δημόσιας τηλεόρασης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού. Οι βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν «παρών» ή ψήφισαν λευκό ξεκαθαρίζοντας ότι η στάση τους οφείλεται σε λόγους αρχής και όχι σε αντιρρήσεις για το πρόσωπο του νέου προέδρου. Συνολικά 15 βουλευτές υπερψήφισαν τον κ. Λεοντή, 6 δήλωσαν «παρών» ή ψήφισαν λευκό και κανείς δεν καταψήφισε.

Αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν σύσσωμα αντιρρήσεις για τον διορισμό της Κατερίνας Τσατσαρώνη σε θέση μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ. Η αντιπολίτευση βάσισε τις αντιρρήσεις της στο γεγονός ότι η κυρία Τσατσαρώνη είναι διευθύντρια επικοινωνίας του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου και υπηρετεί στη Βουλή ως μετακλητή υπάλληλος. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αναγνώρισαν ότι δεν υπάρχει μεν νομικό κώλυμα αλλά υποστήριξαν ότι πολιτικά τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου. Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «στενούς κομματικούς δεσμούς» και ρώτησε την κυρία Τσατσαρώνη εάν θα συνεχίσει να ασκεί την «κομματική δραστηριότητα». Πάντως ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι η κυρία Τσατσαρώνη διαθέτει το κατάλληλο βιογραφικό για τη θέση με πολυετή εμπειρία στην εταιρεία μετρήσεων AGB. Τελικά η τοποθέτηση της κυρίας Τσατσαρώνη εγκρίθηκε με 11 «ναι», 3 «παρών» και 7 «όχι».

Ν. Παππάς: Χρειαζόμαστε στελέχη με εμπειρία στις μετρήσεις τηλεθέασης

Τις αιτιάσεις περί κομματικών κριτηρίων αντέκρουσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ο οποίος θύμισε ότι τόσο ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Λεοντής όσο και ο πρώην πρόεδρος Διονύσης Τσακνής δεν είχαν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του νυν Διευθύνοντος Συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου όσο και του προκατόχου του, Λάμπη Ταγματάρχη. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάει και στο άλλο άκρο αποκλείοντας κάποιο ικανό πρόσωπο για λόγους σχέσεων με κάποιο κόμμα. Επισήμανε, μάλιστα ότι η κυρία Τσατσαρώνη έχει σημαντική πορεία σε εταιρεία μετρήσεων η οποία θα είναι πολύ χρήσιμη για την ΕΡΤ. «Θα μπορεί να υπερασπιστεί με τρόπο άρτιο τα συμφέροντα του οργανισμού» εξήγησε ο κ. Παππάς.

Η ίδια η κυρία Τσατσαρώνη ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κομματικό στέλεχος. «Είμαι τεχνοκράτης. Δουλεύω στον κ. Καμμένο και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης