Ομιλία για το πολυνομοσχέδιο Γεννηματά: Τώρα στην τριλογία της εξαπάτησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προβάλλεται «η καθαρή έξοδος»

Σε υψηλούς τόνους η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή, η οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα. Απευθυνόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι παραβίασε κάθε κόκκινη γραμμή, ενώ για το θέμα των απεργιών ανέφερε ότι η ΝΔ ήρθε κοντά στη θέση που εξέφραζε τόσο καιρό. “ Τώρα σκύβετε το κεφάλι.  Γιατί τώρα είναι το κύριο πιάτο. Όλα έγιναν ευκολότερο με εσας. Δεν χρειαζόταν να μας το πει ο κύριος Νταισεμπλουμ. Τα δώσατε όλα”, είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.  


«Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ», είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε “το δίλημμα  ΣΥΡΙΖΑ ή δεξιά γίνεται σήμερα και ΣΥΡΙΖΑ και δεξιά», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι επιμένουμε σε ένα ανοιχτό μέτωπο έναντι στον λαικισμό και στη  συντήρηση.

Αναφερόμενη στην έκθεση της Τράπεζα της Ελλάδος, υπογράμμισε ότι φάνηκε ότι ήταν ψεμα πως το ΠΑΣΟΚ έφερε το μνημόνιο, δείχνοντας τις πολιτικές της ΝΔ και τις πλατείες της οργής το 2011.    
Η επικεφαλής του νέου φορέα, δήλωσε ότι ψηφίζεται σε λίγο το προϊόν της διαπραγμάτευσης που κάνατε στα εργασιακά. Είστε τόσο αποφασισμένοι και υπάκουοι, δήλωσε επίσης,  που δεν κατσατε να συζητήσετε για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα δίνει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία. Απευθυνόμενη στην ΝΔ εξέφρασε την ικανοποίηση της ότι ‘ηρθε κοντά στη πρόταση της παράταξης μετά από τόσο καιρό.  

Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι ο  κύρος Τσίπρας καλεί  την πλειοψηφία να δώσει θετική ψήφο γιατί θα βγει από τα μνημόνια, αλλά αυτό το παραμυθάκι του δεν θα πείσει την κοινωνία. Όπως δήλωσε σήμερα βιώνουμε την τριλογία της εξαπάτησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και προβάλλεται στα προσεχώς την καθαρή έξοδο. Πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση  έχει δεσμεύσει τη χώρα με τη επιτροπεία μέχρι το 2060 και με τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 

“Συνεχίζετε να επιβάλλετε θυσίες στον ελληνικό λαό. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πορεία και να χαράξουμε μία εθνική γραμμή. Η Ελλάδα μπορεί αλλά αυτό χρειάζεται μία άλλη πολιτική ένα νέο παραγωγικό πρότυπο. Στο Κίνημα Αλλαγής επιδιώκουμε τη εθνική  συνεννόηση”, είπε η κ. Γεννηματά. 

Αναφορικά με το Σκοπιανο ζήτησε από τη ΝΔ και ΣΥΡΖΑ να σταματήσουν το μπλειμ γκειμ και δήλωσε ότι θα τοποθετηθούμε όταν η κυβέρνηση καταθέσει την πρόταση της. “Δεν θα γίνουμε μέλος του θεάτρου των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και άλλων αυτόκλητων κομπάρσων”, είπε κλείνοντας την ομιλία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ