Πρώτο σεμινάριο διαιτησίας Μπάσκετ με αμαξίδιο

Την Παρασκευή 12/01/2018 στην αίθουσα του συνδέσμου διαιτητών Αχαΐας στο κλειστό ¨Δ. Τοφαλος¨ πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο.

Ομιλητής στο σεμινάριο ήταν ο διεθνής διαιτητής Σπύρος Τσούτσουρας. Έγινε εισαγωγική γνωριμία με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο και μια παρουσίαση των κανονισμών και των ερμηνειών τους. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αναθεώρηση κάποιων εκ των κανονισμών που έκανε η Διεθνής Ομοσπονδία για το 2018 και στον τρόπο που οι διαιτητές θα κινούνται και θα συμπεριφέρονται σε έναν αγώνα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο.

Ο κ. Τσούτσουρας τόνισε πως και οι διαιτητές είναι μια ομάδα μέσα στο παιχνίδι και ότι θα πρέπει να το απολαμβάνουν οσο και οι ομάδες που ανταγωνίζονται για τη νίκη και να συμμετέχουν εξίσου στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι διαιτητές Καμήτσος Παναγιώτης, Αθανασόπουλος Τάσος, Κωνσταντινίδου Ελένη, Λαμπίρης Αλέξανδρος, Κυριάκου Αδαμαντία και Τσακιράκη Νατάσα. Επίσης το παρακολούθησαν ο έφορος Εθνικών Ομάδων ΟΣΕΚΑ και του Α.Σ. Ήφαιστος Γρηγόρης Κοντοδήμος, ο προπονητής του Ηφαίστου Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και οι αθλητές του Γ. Μεταξάς και Ε. Σταμάτης.

Το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο θα ξεκινήσει στις 17/01/2018 το οποίο η Δυτική Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Α.Σ. Ήφαιστος στο νότιο όμιλο.

 

Διαβάστε επίσης