Ενα βιβλίο με ιστορία: "Οι ρίζες των Σουδενιωτών"

Η έρευνα για τις ρίζες των Σουδενιωτών έχει ως αφετηρία µια βαθιά ριζωµένη παράδοση για µια απώτερη κοινή καταγωγή που συνδέει τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, τα Άνω και Κάτω Σουδενά (Πεδινά) Ζαγορίου, τα Άνω και Κάτω Σουδενά (Λουσούς) Καλαβρύτων, τα Λουσικά και τα Άνω Σουδεναίικα Πατρών. Η ίδια παράδοση είχε οδηγήσει τους κατοίκους των τριών περιοχών να ανταλλάξουν ενθουσιώδεις επισκέψεις στις δεκαετίες του 1960 και 1970. Και σήµερα που έχει καταλαγιάσει ο ενθουσιασµός, γεννήθηκε η επιθυµία τους να µάθουν τι από αυτά ανταποκρίνεται στην πραγµατικότητα.

Ο Σύλλογος Σουδενιωτών Πατρών και Περιχώρων, ένας δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος µε έδρα τα Λουσικά, απευθύνθηκε δια του προέδρου του Βασίλη Ζαφειρακόπουλου,  που είχε την ιδέα της δημιουργίας αυτού του βιβλίου,   στο Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας για να ερευνήσει την αλήθεια της παράδοσης αυτής αλλά και να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ταυτότητας των κατοίκων.

 

Καρπός αυτής της έρευνας είναι αυτό  το βιβλίο. Όλες οι επί µέρους µελέτες που παρουσιάζονται αναδεικνύουν όψεις της ιστορικής διαδροµής των τριών περιοχών, ενώ στο τελευταίο µέρος του βιβλίου επιχειρείται µια τεκµηριωµένη απάντηση στο αρχικό ερώτηµα.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 15 Απρίλιου 2018, ώρα 11πμ. την Κυριακή του Θωμά.

Το βιβλίο θα διατίθενται στους Σουδενιώτες και φίλους τους από την κα. Μαρία Ραγιά στο 6945239633 , την κα. Θεανώ Κοντούλη 6972291177 και από τον πρόεδρο του συλλόγου Β. Ζαφειρακόπουλο στο τηλ. 6977639555 .Κι όσοι  διαμένουν στο εξωτερικό μπορούν να στειλουν με e-mail στο  : [email protected]  

Διαβάστε επίσης