Οι Αμερικανοί προτιμούν την Όπρα από τον Τραμπ αλλά δεν την θέλουν υποψήφια το 2020

τι δειχνει δημοσκόπηση

Η ιδέα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊϊ έχει συζητηθεί πολύ μετά την εντυπωσιακή ομιλία της στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Ωστόσο, παρόλο που οι περισσότεροι Αμερικανοί την εκτιμούν και οι έρευνες δείχνουν πως θα κέρδιζε τον Ντόναλντ Τραμπ αν οι εκλογές γίνονταν τώρα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν θα επιθυμούσε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.350 ενηλίκων από το ινστιτούτο Marist Poll για το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, το 64% των Αμερικανών έχει θετική άποψη για τη διάσημη παρουσιάστρια κι επιχειρηματία.

Μάλιστα ο ένας στους δύο Αμερικανούς δήλωσε ότι θα ψήφιζε την Όπρα αν διεξάγονταν προεδρικές εκλογές σήμερα, έναντι μόλις ενός 39% που θα ψήφιζε τον Τραμπ.

Όμως όσο δημοφιλής κι αν είναι η 63χρονη Όπρα, μόλις το 35% των Αμερικανών θα ήθελε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα το 2020. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών των δημοκρατικών, το ποσοστό όσων θα ήθελαν να είναι υποψήφια η γυναίκα που αποτελεί κάτι σαν θεσμό της μικρής οθόνης στις ΗΠΑ δεν ξεπερνά το 47%, ενώ μεταξύ των ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αυτό πέφτει στο 15%.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης