Α.Τραχήλη: Η δωρεά που έχει πολλά να μας διδάξει

«Γράφτηκε κατά κόρον στον τοπικό Τύπο, αναπαρήχθη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι μια βεβαιότητα που δεν χωράει αντιλόγους. Το σπίτι που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς, εμβληματικό σημείο της Πάτρας και στοιχείο αναφοράς της νεότερης ιστορίας της, πιθανότατα θα είχε χαθεί αν δεν βρισκόταν ένας ευαίσθητος και ευσυνείδητος Έλληνας της διασποράς να καλύψει το μεγαλοπρεπές κενό που δημιούργησαν οι τοπικές αρχές».

Αυτό επεσήμανε το βράδυ της Παρασκευής, σε δήλωση της, η Αθηνά Τραχήλη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» στο ανακαινισμένο νεοκλασικό της οδού Κορίνθου.

«Η Πάτρα, οι πολίτες της, όσοι πνευματικά συνδέονται με την ιστορική παρακαταθήκη του μεγάλου ποιητή μας αλλά και όσοι έχουν συναίσθηση του χρέους μας προς τις επόμενες γενιές, είναι βέβαιο ότι αισθάνονται ευγνωμοσύνη προς εκείνους που φρόντισαν ώστε ένα νέο κύτταρο πολιτισμού και δημιουργίας να ανοίξει τις πύλες του, εκεί ακριβώς που η Πάτρα και η Αχαΐα άρρηκτα συνδέονται με έναν ποιητή και στοχαστή – σύμβολο της εθνικής μας διαδρομής και συνείδησης που ακόμα και με τον θάνατο του έδωσε ζωή και οξυγόνο στον Ελληνισμό», σημείωσε η κ. Τραχήλη.

Προσθέτοντας ότι η προσφορά του κ. Στεφανόπουλου, απ’ το Φρέσνο της Καλιφόρνια, αθόρυβη, σεμνή και ουσιαστική, λειτουργεί παραδειγματικά για όσους στην εποχή μας κάνουν το ελάχιστο και σ’ ανταπόδοση περιμένουν το μέγιστο. «Αυτή η δωρεά έχει πολλά να μας διδάξει», επεσήμανε η κ. Τραχήλη.                

 

Διαβάστε επίσης