Μπάσκετ: Το All Star Game επιστρέφει στην Πάτρα

Το All Star Game επιστρέφει ύστερα από τέσσερα χρόνια για να διασκεδάσει τους Έλληνες φιλάθλους, να μοιράσει χαρά και χαμόγελα και να υπενθυμίσει ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι και γιορτή.

Η επιστροφή του All Star Game δεν θα μπορούσε να γίνει σε άλλη πόλη, παρά σε εκείνη που το έχει αγαπήσει και «αγκαλιάσει» περισσότερο.

Η Πάτρα, η πρωτεύουσα της Αχαΐας, ετοιμάζεται να το υποδεχθεί για πέμπτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Μία πόλη με μακρά και επιτυχημένη παράδοση στο άθλημα, θα γίνει για ένα διήμερο το κέντρο του ελληνικού μπάσκετ!

Τα λαμπρότερα αστέρια δίνουν ραντεβού στο κλειστό «Δημ. Τόφαλος» το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου με την Πάτρα να ετοιμάζεται να δείξει και πάλι πως η καρδιά της είναι… πορτοκαλί! Πρόκειται για την πόλη της περιφέρειας με την μεγαλύτερη παράδοση στο μπάσκετ που συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο είτε με τις ομάδες της είτε με τους αθλητές που κατάγονται από εκεί.

Άλλωστε η πρώτη ομάδα της ελληνικής περιφέρειας που συμμετείχε στην Α’ Εθνική ήταν ο Απόλλων Πατρών, ενώ από την «παρθενική» του συμμετοχή, το 1971 μέχρι σήμερα δύο ακόμα ομάδες της πόλης έχουν βρεθεί στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Παλιότερα η Ολυμπιάδα και πλέον, εδώ και μία διετία ο Προμηθέας.

Τη δική του θέση στην ιστορία των All Star Game όμως κατέχει και το «Δημ. Τόφαλος», που πλέον χρησιμοποιεί ως έδρα ο Προμηθέας.

Το κλειστό γυμναστήριο της πόλης που έχει στο παρελθόν φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις -τόσο στο μπάσκετ όσο και σε άλλα αθλήματα όπως το βόλεϊ, η γυμναστική ή η πάλη- θα γίνει τόπος συνάντησης των κορυφαίων της λίγκας για τέταρτη χρονιά.

Η πρώτη ήταν το Νοέμβρη του 1997 στο πέμπτο All Star Game, επανέλαβε τη φιλοξενία τον Ιανουαρίου του 2001, ενώ το τελευταίο ραντεβού εκεί ήταν το 2005.

Πριν από περίπου πέντε χρόνια, τον Μάρτιο του 2013 η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε και πάλι στην Πάτρα, αλλά αυτή τη φορά το κλειστό γυμναστήριο της Περιβόλας, το γήπεδο που είναι η έδρα του Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης