Πάτρα: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Η Διακήρυξη του της ΚΕ στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Συμπληρώνονται φέτος τα 100 χρόνια από τη μέρα που στον Πειραιά ιδρύθηκε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (μετέπειτα ΚΚΕ) και έχοντας πίσω μας ήδη μια τετραετία πλούσιας δραστηριότητας, που ανέδειξε σημαντικές πλευρές της Ιστορίας του Κόμματος, κορυφώνουμε τις εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ με μετρήσιμους δείκτες, που να αφορούν στον κεντρικό στόχο, την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κάπα Κάπα Εψιλον!

Η δημοσιοποίηση στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στις 13 Γενάρη 2018, της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100χρονα του ΚΚΕ σηματοδοτεί μια μεγάλη εξόρμηση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν πολύμορφες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε αυτήν την πορεία, οι Οργανώσεις του Κόμματος βρίσκονται ήδη σε άμιλλα για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, ιδιαίτερα όσον αφορά την κομματική οικοδόμηση, στη βάση των Αποφάσεων που έθεσε το 20ό Συνέδριο του Κόμματος.

Η δραστηριότητά μας μπροστά στα 100χρονα του ΚΚΕ είναι δεμένη με τα άμεσα πολιτικά καθήκοντα, την ιδεολογικοπολιτική διαπάλη με την αστική τάξη, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, σε σχέση με τους στόχους της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας και της νέας αντεργατικής – αντιλαϊκής επίθεσης, με τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με την αντιπαράθεση με τον αντικομμουνισμό κ.λπ.

Η δραστηριότητα για τα 100 χρόνια του Κόμματος θα συνδυαστεί με μια πλατιά συζήτηση σχετικά με την πολιτική πρόταση του Κόμματος, για την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με την προβολή του Προγράμματός του, την αντίληψή του για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Με την ανάδειξη των προϋποθέσεων σήμερα για την προετοιμασία αυτής της προοπτικής, τη μάχη δηλαδή για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

Καλούμε το λαό της Αχαΐας να προμηθευτεί τον «Ριζοσπάστη» στις 13 Γενάρη, να μελετήσει, να συζητήσει, «να μάθει για το ΚΚΕ, από το ΚΚΕ. Την Κυριακή το πρωί, στις 10:00, θα υπάρχουν συνεργία των Κομματικών Οργανώσεων, στα εξής σημεία: στην πλατεία Παναχαϊκής, στην πλατεία Νόρμαν, Φωκαίας 24 (Προσφυγικά), 12ου Συντάγματος 34 (Ταμπάχανα), στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρας.

Διαβάστε επίσης