Σήμερα η Ελένη Βιτάλη live στη Πάτρα -Μαζί της ο Λάμπρος Καρελάς

Η Ελένη Βιτάλη στην καλύτερή της περίοδο ως μεγάλη ερμηνεύτρια και δημιουργός παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές της επιτυχίες. Εξαιρετικός δίπλα της στη σκηνή ο Λάμπρος Καρελάς, φίλος αγαπημένος από τα παλιά παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα λαικά τραγούδια επιλεγμένα με αυτό που τον ενώνει επί δεκαετίες με την Ελένη Βιτάλη, δηλαδή την κοινή αισθητική και την κοινή ματιά για το καλό ελληνικό τραγούδι που έχει ρίζες στη Δημοτική και Λαϊκή παράδοση.

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια πορείας, η Ελένη Βιτάλη δίκαια θεωρείται σήμερα η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια. Με βαθιές ρίζες στη δημοτική παράδοση, στα χρόνια του ΄80 και μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας και ο Μανώλης Ρασούλης αναδείχτηκε σαν μια από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας. Τραγούδια σαν το ‘’Παίξε Χρήστο επειγόντως’’ το ¨Βάρα μου το ντέφι¨ ή τη ¨Ταχεία¨, σηματοδότησαν το λαϊκό προφίλ εκείνης της εποχής. Η συνεργασία της με τον Σταμάτη Σπανουδάκη άφησε πίσω της τραγούδια όπως το “Πάμε γι’ άλλες πολιτείες’’ ή τον “Ξαφνικό έρωτα”. Η δημιουργία δικών της τραγουδιών χαρακτήρισε το επόμενο βήμα της. ”Το απέναντι μπαλκόνι” ,ένας δίσκος που έχει υπογράψει η ίδια μουσική και στίχους, σήμερα θεωρείται κλασικός και τραγούδια όπως το “ ‘Eνα χειμωνιάτικο πρωί”, το ¨Εγώ τραγούδαγα τα βράδια στα σκυλάδικα” ή η “Κιβωτός” ξεπέρασαν τα όρια του ρόκ, του λαϊκού ή της μπαλάντας και τραγουδήθηκαν από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια οι συνεργασίες της κάθε φορά ανεβάζουν τον πήχη. Με τον Γιώργο Νταλάρα και την Γλυκερία, με τον Σταύρο Ξαρχάκο, και πέρσι τον χειμώνα με τον Διονύση Σαββόπουλο στο ¨Κύτταρο¨ απέδειξε ότι η επιτυχία της δεν είναι τυχαία. Με τον Διονύση Σαββόπουλο περιόδευσε προπέρσι το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία και η συνεργασία τους αποτυπώθηκε σε ένα διπλό cd με τίτλο ¨Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα¨.
Τον χειμώνα που πέρασε, η συνεργασία της με τον Γιάννη Πάριο ήταν εκπληκτική και άφησε τις πιο καλές εντυπώσεις.
Ο Λάμπρος Καρελάς διαθέτει αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες λαϊκές φωνές. Υπήρξε ιδρυτικό και βασικό μέλος στο συγκρότημα 'Τα Παιδιά από την Πάτρα' καθώς και μέλος της 'Οπισθοδρομικής Κομπανίας' στο πρώτο άλμπουμ της. Με 'Τα Παιδιά από την Πάτρα' ηχογράφησε 8 άλμπουμ που έκαναν εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεων καθώς και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό με τεράστια επιτυχία. Από το 1995 και μετά, ακολούθησε σόλο καριέρα. Συνεργάστηκε με σημαντικότατους δημιουργούς τόσο δισκογραφικά όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων ο Άκης Πάνου, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Νίκος Ζιώγαλας, και με ερμηνευτές όπως οι: Ρίτα Σακελλαρίου, Μαίρη Λίντα, Σταμάτης Κόκοτας, Φίλιππας Νικολάου, Γλυκερία, Δήμητρα Γαλάνη, Μαριώ, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Κατερίνα Κούκα, Μανώλης Μητσιάς, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Κώστας Μακεδόνας, Λένα Αλκαίου, Γιώργος Σαρρής κ.ά.

Συνοδοιπόροι μαζί τους οι εξαίρετοι μουσικοί:
Σταύρος Καβαλιεράτος (μπάσο), 
Θάνος Τσελεμπής (τύμπανα), 
Κώστας Γκίτσης (πιάνο), 
Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρες),
Νατάσα Παυλάτου (κρουστά)
και οι κορυφαίοι σολίστες:
Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο 
Θανάσης Βασιλάς στο μπουζούκι


Apotheosis Stage

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972807170 - 2614003080
Τιμή φιάλης : 130€
Προπώληση εισιτηρίων (bar) 12€
Discover Bookstore
Γωνιά του βιβλίου - Βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου
Zizu - Le Patron
Το Θρανίο
viva.gr - δίκτιο viva
11876

Ώρα έναρξης: 23.00

διοργάνωση : Mojo Live