Τι συζήτησαν Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ στη Θεσσαλονίκη για την ονομασία των Σκοπίων

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ

Με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικόλα Ντιμιτρόφ συναντήθηκε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Κατά τη συνάντησή τους οι δύο υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Οι υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος.

Αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης