Πάτρα: Πληροφορίες για σοβαρή εμπλοκή με το παραχωρούμενο θαλάσσιο μέτωπο- Κύκλοι του Υπουργείου φέρονται να μιλούν για ζώνη παλαιού αιγιαλού- Τι σημαίνει αυτό;

Για νέα εμπλοκή και μάλιστα σοβαρή στο παραχωρούμενο τμήμα του λιμανιού της Πάτρας, κάνουν λόγο κύκλοι του Υπου ργείου Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κομμάτι του θαλασσίου μετώπου που έχει δοθεί στον Δήμο της Πάτρας προσκρούει πάνω στις εκτιμήσεις περί παλαιού αιγιαλού, κάτι που μόνο απλό δεν φαίνεται να είναι.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία που καθορίζει τις παράκτιες ζώνες, υπάρχει η γραμμή αιγιαλού, που είναι αυτή δίπλα στο κύμα και η η γραμμή παλαιού αιγιαλού, αυτή που ακολουθεί τη γραμμή αιγιαλού και στην οποία είτε έχουν γίνει προσχώσεις, είτε τεχνικές εργασίες, όπως εν προκειμένω στο λιμάνι της Πάτρας. Πάλι με βάση την κείμενη νομοθεσία ό,τι υπάρχει στη ζώνη παλαιού αιγιαλού, ή ζώνη παραλίας όπως αλλιώς λέγεται, αποτελεί δημόσιο κτήμα μη μεταβιβάσιμο στο οποίο δεν μπορεί  να βάλει κανείς ούτε μια πρόκα! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τίθεται και θέμα νομιμοποίησης όσων βρίσκονται πάνω σε αυτό.

Με βάση λοιπόν ασφαλείς πληροφορίες του tempo24 στελέχη του Υπουργείου φέρονται να θεωρούν ζώνη παλαιού αιγιαλού την αποχαρακτηρισμένη ζώνη του λιμανιού που έχει παραχωρηθεί στο δήμο, με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει όλες οι διαδικασίες και λόγω αυτής της εμπλοκής να επικρατεί η αφωνία γύρω από το θέμα.

Το ερώτημα είναι: το γνωρίζει αυτό ο δήμος της Πάτρας;

Και βεβαίως, μπορεί και πως αυτή η εμπλοκή να ξεπεραστεί; Με ποιο νομικό τρόπο;

Το θέμα ως γνωστόν, δεν αφορά πλέον τον ΟΛΠΑ, από τον οποίο έχει φύγει η καυτή πατάτα, αλλά το Υπουργείο και τον Δήμο.

 

Διαβάστε επίσης