Γιατρός δέχθηκε επίθεση από συνοδό ασθενή

στο λαικο νοσοκομείο

Σε «επιδημία» εξελίσσονται τα περιστατικά βίας στα εφημερεύοντα νοσοκομεία από συνοδούς ασθενών σε βάρος γιατρών. Μετά την επίθεση γονέα εναντίον παιδιάτρου στο νοσοκομείο Κατερίνης, στην εκπνοή του περασμένου έτους, ένα νέο συμβάν ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Το νέο συμβάν άσκησης βίας εκτυλίχθηκε στο νοσοκομείο Λαϊκό, στη διάρκεια της εφημερίας του.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην ΕΙΝΑΠ, ασθενής που νοσηλευόταν ήδη σε κλινική του νοσοκομείου επιτέθηκε σε επικουρικό γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός είχε εξετάσει στα Επείγοντα τον αδελφό του νοσηλευόμενου όταν δέχθηκε την επίθεση από τον νεαρό ασθενή ο οποίος του «χρέωσε» καθυστέρηση στην όλη διαδικασία μέσα στα Επείγοντα. 
«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έλαβε καταγγελία συναδέλφου με αρ. πρωτοκόλλου 490/11-1-18 για άσκηση βίας από ασθενή στα επείγοντα παθολογικά ιατρεία, σε ημέρα γενικής εφημερίας. Τα γεγονότα αυτά είναι συχνά και επαναλαμβανόμενα σε πολλά νοσοκομεία» αναφέρει σε επιστολή της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου η ΕΙΝΑΠ, και ζητεί «την άμεση διερεύνηση του συμβάντος καθώς και την προστασία του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, από αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν».

Διαβάστε επίσης