Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων: Μετά τη λειτουργία για τη σωτηρία της Πατρίδας ο Αμβρόσιος καλεί τους πολίτες σε κινητοποιήσεις για την ονομασία της Μακεδονίας

την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου συνάντηση στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες»

Η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, διά του Σεβασμιωτάτου κ. Αμβροσίου, καλεί όλους τους εκπροσώπους των φορέων τού δήμου Αιγιάλειας στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στις 6μ.μ., στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» (Πολυχρονιάδου 8 – Αίγιο), προκειμένου να συζητηθούν και να συναποφασισθούν κοινές δράσεις στο πλαίσιο της γενικότερης κινητοποίησης πάνω στο κατεπείγον εθνικό θέμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

        Επειδή το θέμα είναι σοβαρότατο, η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

Είναι η ανακοίνωση του γραφείου τύπου τη Ιεράς Μητρόπολης Αιγιαλείας που εστάλη σήμερα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Ο Αμβρόσιος, φαίνεται να είνα αποφασισμένος για μια ακόμη παρέμβαση στα πολιτικά και κοινωνικά θέματα της χώρας, αυτή τη φορά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του για κινητοποιήσεις. 

Μην ξεχνάμε ότι χθες η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ανακοίνωσε επισης ότι θα τελέσει την Παρασκευή λειτουργία για τη σωτηρία της Ελλάδας!

Η Μητρόπολη αναφέρει σε ανακοίνωσή της: "Ως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία ομάδος πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας από τον Αύγουστο του 2015 έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προσευχητικού και λατρευτικού περιεχομένου με σκοπό την έντονη προσευχή προς την Υπεραγία Θεοτόκο για τη σωτηρία της πατρίδος μας. Έτσι το πρώτο Σάββατο εκάστου μηνός είναι αφιερωμένο στην σωτηρία της Πατρίδας, άλλοτε με αγρυπνίες και άλλοτε με πρωινές Θείες Λειτουργίες. Για τον Ιανουάριο θα τελεστεί αγρυπνία από ώρα 8.30μ.μ. το βράδυ της Παρασκευής 12ης Ιανουαρίου μέχρι τα ξημερώματα Σαββάτου 13ης Ιανουαρίου και στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίου. Επειδή η ημερομηνία της νυχτερινής Θείας Λειτουργίας συμπίπτει με την ημέρα αγιοποιήσεως του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, θα ψαλλεί η Ακολουθία του Οσίου. Θερμότατα παρακαλούμε τούς Χριστιανούς μας να προσέλθουν να αναπέμψουμε θερμή ικεσία προς την Παναγία μας για την Πατρίδα μας".

Διαβάστε επίσης