Tι έγινε στη συνάντηση Δημάρχου και καρναβαλιστών- Ζητήθηκε η γνώμη τους επί ετοίμου προγράμματος- Κλήθηκαν να παραστούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. χωρίς να το ξέρουν!

Οι καρναβαλιστές που προσήλθαν απόψε στο χώρο του Λαδόπουλου, κατόπιν εκτάκτου προσκλήσεως την οποία, λόγω του εκτάκτου, δεν είχαν προλάβει να λάβουν όλοι, βρέθηκαν προ της εξής εκπλήξεως: Δεν είχαν κληθεί σε συνάντηση, όπως φαντάζονταν, αλλά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Καρναβαλικού Οργανισμού, το οποίο είχε συνέλθει προκειμένου να ψηφίσει το πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί χωρίς να έχει  προηγουμένως ζητηθεί η γνώμη των πληρωμάτων. 

Με λίγα λόγια, όπως λένε οι καρναβαλιστές στο tempo24, κλήθηκαν να παραστούν σε μια συνεδρίαση χωρίς να  γνωρίζουν το λόγο που προσκλήθηκαν, προκειμένου να πουν τη γνώμη τους για ένα πρόγραμμα που είχε  ετοιμαστεί και για το οποίο απέμενε μόνο, η ενώπιον των καρναβαλιστών που βρίσκονταν εν αγνοία, ψήφισή του και μάλιστα χωρίς να υπάρχει και αναλυτική παρουσίασή του. Απάντηση πάντως δεν δόθηκε στο ερώτημα "για ποιό λόγο μας καλέσατε εδώ;" το οποίο τέθηκε κατ΄επανάληψη..

-Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου- 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν αυτής της εξέλιξης την οποία τα πληρώματα αποδίδουν σε προσπάθεια εμφάνισης των καρναβαλιστών ως συνδημιουργών ενός προγράμματος για το οποίο δεν είχαν γνώση, προς  επικοινωνιακή χρήση, ο δήμαρχος κατέβαλε προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα λέγοντας ότι δεν εννοοούσε ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος τους 49 καρναβαλιστές όταν έλεγε ότι κάποιοι "τα πιάνουν" στο καρναβάλι, κάτι το οποίο επανέλαβε και ο κ. Χρυσοβιστάνος.

Ωστόσο ο δήμαρχος δεν έκανε το επόμενο βήμα για την εξομάλυνση της κατάστασης με τους 49 που διαφωνούν με τον τρόπο διοργάνωσης του κρυμμένου θησαυρού, (παρά το γεγονός ότι -όπως λένε οι πληροφορίες μας-, υπήρχε πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο) και έτσι η κατάσταση συνεχίζεται ως έχει: με δύο κρυμμένους θησαυρούς. 

Παρέμβαση από την πλευρά των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού έκανε ο γνωστός καρναβαλιστής Νίκος Κανελλάκης ασκώντας κριτική και για  τους χαρακτηρισμούς Χρυσοβιτσάνου απέναντι στους 49 αλλά και για την πρόσκληση ψήφισης προαποφασισμένου προγράμματος, η οποία όπως είπε ήταν γραμμένη στο πόδι "λες και μας καλέσατε σε γάμο ή σε βάπτιση", όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο κ. Κανελλάκης καταψήφισε την πρόταση και έκανε λόγο για προαποφασισμένα πράγματα με θεατές τους καρναβαλιστές.

Από την πλευρά των καρναβαλιστών δυναμική ήταν και η αντίδραση του πρώην αντιδημάρχου Πάνου Βαφέα, ο οποίος απευθυνόμενος στο δήμαρχο, άνοιξε την κουβέντα για τους 49 λέγοντας " δεν έχει αυτή τη στιγμή νόημα να πούμε για τα λάθη που έγιναν, ούτε για αυτά που πρέπει να γίνουν στο μέλλον. Άς μην κρυβόμαστε, εδώ μας καλέσατε για την υπόθεση των 49. Άς μπούμε στο θέμα για να δούμε τι έχετε να μας πείτε", χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. 

Και κάπως έτσι, άπαντες οι καρναβαλιστές έφυγαν με την απορία.

Διαβάστε επίσης