Αχαΐα: "Βούλιαξε" το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων! "Ουρές" τα αυτοκίνητα - Στην πλάτη κουβαλούσαν τα σκι για αρκετά χιλιόμετρα! Επί ποδός η Αστυνομία μέχρι αργά το απόγευμα! ΒΙΝΤΕΟ

Στις 10 το πρωί είχε γεμίσει το πάρκινγκ!

 

 

Η ώρα είναι 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και αυτό που βλέπετε είναι οι "ουρές" των οχημάτων, σχεδόν ακινητοποιημένα στον επαρχιακό δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. 

Η αστυνομία έχει σταματήσει την κίνηση σε δύο σημεία, στη μέση της διαδρομής και στην πόλη των Καλαβρύτων για να μπορεί να ρυθμίσει την κυκλοφορία και να διεξαχθεί πιο ομαλά. Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν βγει έξω από τα αυτοκίνητά τους για να δουν πότε ... θα ξεκινήσουν! Ανυπόμονοι και οι σκιέρ που περιμένουν να κατέβουν τις πίστες. 

 

Για πολλά χιλιόμετρα επίσης, είδαμε να κουβαλούν στην πλάτη τους τα πέδιλα του σκι, ή τις σανίδες τους, σκιέρ οι οποίοι με τα πόδια έφταναν στα εκδοτήρια. Τα αυτοκίνητά τους, τα είχαν αφήσει αρκετά μακριά. 

Η επισκεψιμότητα σύμφωνα με τον διευθυντή του ΧΚΚ Λεωνίδα Σπυρόπουλο, σημείωσε ρεκόρ φέτος, με χιλιάδες επισκέπτες και σκιέρ να ανεβαίνουν στο κέντρο. Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, είναι ότι η διοίκηση να επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, άνθρωποι από άλλες περιοχές, οι οποίοι δεν είχαν έρθει ποτέ! Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, έχει να κάνει μεταξύ άλλων και το χιόνι που είχε και κράτησε το ΧΚΚ καθόλη τη διάρκεια των γιορτών, ενώ όλα κύλησαν ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπολογίζεται ότι μόνο το Σάββατο, κόπηκαν περισσότερα από 5.000 εισητήρια για τα λιφτ. Λίγο λιγότεροι, ήσαν όσοι έκαναν βόλτες στις εγκαταστάσεις του! 

"Μερίδιο" από τους χιλιάδες επισκέπτες του ΧΚΚ, πήραν φυσικά και τα Καλάβρυτα, τα οποία Παρασκευή και Σάββατο, ήταν κατάμεστα, ενώ έμπαινες σε αναμονή περίπου μία ώρα για να μπορέσεις να καθίσεις για φαγητό! 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς. Ο οποίος πριν από μερικά χρόνια, ξεκίνησε ένα στοίχημα εξωστρέφειας του Χιονοδρομικού Κέντρου και το έκανε πραγματικότητα. Πριν ξεκινήσει η χειμερινή περίοδος, είχε ήδη αρχίσει με τη διοίκηση του κέντρου, μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης, ώστε να μπορέσει να προσελκύσει επισκέπτες που δεν είχαν έρθει ποτέ στα Καλάβρυτα. Ένα στοίχημα, το οποίο πέτυχε, σημειώνει ο δήμαρχος και εξηγεί ότι η δημοτική αρχή βάζει μπρος και τη νέα εποχή, κατά την οποία το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων πρόκειται να αναβαθμιστεί. "Καταφέραμα να κάνουμε την περιοχή νούμερο 1 στους χειμερινούς προορισμούς και όχι μόνο και θα συνεχίζουμε τις προσπάθειες", συμπληρώνει ο κ. Λαζουράς. 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 

Διαβάστε επίσης