Πατρινό Καρναβάλι: Τί θα δούμε στην τελετή έναρξης - Ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ θα ανέβουν στη σκηνή - Τοπικό συγκρότημα θα αναλάβει το γλέντι

και φυσικά πυροτεχνήματα

Καρναβάλι - εξπρές μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που θα ανοίξει -επίσημα- τις πύλες του το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Με διάρκεια που είναι κάτι λιγότερο από ένα μήνα, το κλίμα να είναι ήδη τεταμένο ανάμεσα στον Δήμο και τους καρναβαλιστές.

Και μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα το τι θα δούμε και πότε θα το δούμε, όμως από την τελετή έναρξης μας χωρίζουν κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες. «Προσπαθήσαμε να μην λείψει καμία εκδήλωση και το καταφέραμε» αναφέρει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Πατρινό Καρναβάλι Νίκος Χρυσοβιτσάνος, μιλώντας στην «ΠτΔ» και συνέχισε: «Στόχος ήταν πρώτον να συνεχίσουμε το καρναβάλι στις γειτονιές κυρίως με τις Καρναβαλουπόλεις αλλά και να εμπλουτίσουμε την Τσικνοπέμπτη με μεσημεριανές εκδηλώσεις».
 

Τί θα δούμε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου;

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πελοπόννησος"  ο Δήμος συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα δούμε νέους ηθοποιούς της Δραματικής Σχολής να ερμηνεύουν τέσσερα καρναβαλικά πατρινά τραγούδια, ενώ όσον αφορά το μουσικό κομμάτι της έναρξης, το έχει αναλάβει τοπικό συγκρότημα. Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα καθιερωμένα πυροτεχνήματα.

Φέτος, Καρναβαλουπόλεις θα πραγματοποιηθούν στην Αγυιά, στις 27 Ιανουαρίου, στον Αγιο Νικόλαο Λεύκας στις 27 του μηνός και στα Υψηλά Αλώνια στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ την επόμενη ημέρα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου εκεί θα διεξαχθεί το Μπέιμπι Ράλι, ενώ την ίδια ημέρα στην πλατεία Γεωργίου θα εξελίσσεται η φάση πλατείας του Κρυμμένου Θησαυρού.

«Λόγω της μικρής διάρκειας της διοργάνωσης, έχουμε ''μαζέψει'' χρονικά τις εκδηλώσεις. Ετσι κάθε δεύτερη μέρα θα είμαστε στον δρόμο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος.
Παράλληλα, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση των στολών στην Αγορά Αργύρη, η οποία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 30 Ιανουαρίου.
 

Διαβάστε επίσης