Στην Πάτρα ο κορυφαίος μουσικός Λεωνίδας Καβάκος

14 Ιανουαρίου

O κορυφαίος μουσικός Λεωνίδας Καβάκος που έχει προταθεί και για βραβείο Γκράμμυ, συμπράττει κι εφέτος με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) κι επιστρέφει ως σολίστ και ως αρχιμουσικός στο πόντιουμ της ορχήστρας, για τέσσερις (4) συναυλίες, ξεκινώντας από το Αγρίνιο και την Πάτρα, στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2018, αντίστοιχα.

Ο διεθνής Έλληνας μουσικός παραχωρεί την αμοιβή του, εν μέρει υπέρ των αναγκών της ΚΟΑ και εν μέρει για φιλανθρωπικές ανάγκες.

Η πρώτη συναυλία, στις 13/1, θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Δήμου Αγρινίου και του Δημοτικού Θεάτρου, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης του Αγρινίου, υπέρ των αναγκών τοπικών φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών ενώ την Κυριακή 14/1, η Ορχήστρα θα φιλοξενηθεί, με την αρωγή του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο Ρίο.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας στην Πάτρα θα διατεθούν για τη στήριξη της Λέσχης Φίλων της Κλασικής Μουσικής Πατρών, φορέα με ιστορία στην έμπρακτη στήριξη Ελλήνων καλλιτεχνών.

Τα έργα που θα ερμηνεύσει, είναι το κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.4 σε ρε μείζονα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, οι Ουγγρικές Εικόνες, Sz. 97 του Μπέλα Μπάρτοκ, η Συμφωνία αρ. 7 σε ρε ελάσσονα, έργο 70 του Αντονίν Ντβόρζακ.

«Όλα ξεκίνησαν από μια συμφωνία μεταξύ μουσικών» αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟΑ για τη σύμπραξη του Λεωνίδα Καβάκου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.

«Από την πρωτοβουλία των μελών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, οι οποίοι είχαν την ιδέα να προτείνουν στον διεθνώς αναγνωρισμένο βιολιστή Λεωνίδα Καβάκο να συμπράξει με την Ορχήστρα. Η συγκυρία ήταν ευτυχής και η πρόταση έγινε δεκτή με διάθεση προσφοράς μουσικής για καλό σκοπό, αλλά και προσφοράς στην ίδια τη μουσική, από τον τιμημένο με κορυφαίες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το “Artist of the Year” της Gramophone το 2014 και το Leonie Sonning Music Prize το 2017, Λεωνίδα Καβάκο.

Κάπως έτσι, λοιπόν» συνεχίζει η ανακοίνωση «μπήκε ο σπόρος της αλησμόνητης συναυλίας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 14 Οκτωβρίου 2016 με τον Λεωνίδα Καβάκο στο ρόλο του αρχιμουσικού αλλά και του σολίστ. Σπόρος, που έδωσε καρπούς ζηλευτούς. Ξεκινώντας, από την αξέχαστη ερμηνευτικά και συγκινησιακά βραδιά.

Συνεχίζοντας, με την παραχώρηση της αμοιβής του Λεωνίδα Καβάκου υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας μας (συγκεκριμένα για την αντικατάσταση του κοντραμπάσου του Α' Κορυφαίου) και καταλήγοντας στο ότι τα έσοδα της συναυλίας παραχωρήθηκαν για τη στήριξη της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας».

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ