Πάτρα: "Μια εποχή βροχής" στο Επίκεντρο+

το πρόγραμμα

Το Επίκεντρο+ ξεκινάει τη νέα χρονιά με την Πειραματική του Σκηνή ανεβάζοντας μια παράσταση με τίτλο «Μια εποχή βροχής» βασισμένη σε έργα του Tennessee Williams. Δύο μονόπρακτα έργα του μεγάλου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέαTennessee Williams, το «Προς κατεδάφησιν» και το «Μίλα μου σαν τη βροχή» σε μετάφραση του Γιώργου Παπαστεφάνου, παρουσιάζονται σε μία παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Παύλου.

Σύνοψη έργων
«Προς κατεδάφιση»
Με φόντο την οικονομική εξαθλίωση της δεκαετίας του ’30, ένα κρύο και υγρό πρωινό, δύο νέοι συναντιούνται στις ράγες του τρένου του Μισισιπί, με εξέλιξη την αποκαλυπτική εξομολόγηση της Γουίλι.

«Μίλα μου σαν τη βροχή»
Σ’ένα μικρό δωμάτιο, δυτικά της 8ης Λεωφόρου του Μανχάταν, μία γυναίκα κι ένας άντρας παλεύουν να διανύσουν την απόσταση, η οποία γεννιέται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που είναι από καιρό μαζί.

Σημείωμα συντελεστών
‘’Είμεθα ένας ευτυχής λαός και οι στατιστικές το αποδεικνύουν. Έχουμε περισσότερα αυτοκίνητα, περισσότερα λουτρά, περισσότερες πετρελαιοπηγές, τραπεζικούς λογαριασμούς και ποικιλία αγαθών από οποιοδήποτε άλλο έθνος της Υδρογείου’’ δηλώνει ο ηγέτης της καταναλωτικής οικονομίας του 1929.

Όπως το 1929 έτσι και τώρα ζούμε μια εποχή όπου η ευτυχία ορίζεται από στατιστικές ενδείξεις. Μέσα απ’ τη βουτιά μας στην αμερικάνικη κουλτούρα, μια κουλτούρα θεμελιωμένη στην ιδέα της ατομικής ιδιοκτησίας και την τριβή μας με δύο κείμενα της λαμπερής δραματουργίας της, προσπαθούμε να δούμε αν γίνεται να οριστεί η ευτυχία δίχως ποσοστιαίες μονάδες.

Μέσα στη απάθεια που κυριαρχεί στην εποχή μας, στην εποχή που όλοι περιμένουν και κανείς δεν πράττει, ή αν πράττει οι πράξεις του χάνονται μέσα στη φασαρία της επιβίωσης, τολμήσαμε να φανταστούμε αν ο άνθρωπος θυμάται ακόμα από πού προέρχεται και αν μπορεί ακόμα να γευτεί τις μικρές ευλογίες της ζωής, μικρές και εξυπηρετικές.
Πρέπει να τα καταφέρεις τελείως μόνος σου, δεν πιάνεται αν σε βοηθήσουν.
Αυτοί είναι οι όροι του παιχνιδιού ;

Ταυτότητα παράστασης:
Συγγραφέας: Tennessee Williams
Μετάφραση: Γιώργος Παπαστεφάνου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πάυλου
Σχεδιασμός φώτων: Θάνος Ψαρράς
Ήχος - φώτα: Νίκος Γιατράκος
Σχεδιασμός εντύπων: Φίλιππος Μποτώνης
Οργάνωση παραγωγής: Ίλια Ράγκου
Παραγωγή: Επίκεντρο+

Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Γιοβανάκης, Αλεξάνδρα Σπηλιωτοπούλου
Αφήγηση Μάρκος Γέττος

Πρεμιέρα: Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 22.00
Παραστάσεις: 10 - 20 Ιανουαρίου ώρα 22.00

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ, φοιτητικό 5 ευρώ

Πληροφορίες - κρατήσεις: 2610 46 10 50