Μητσοτάκης προς βουλευτές: «Βγείτε έξω από τα γραφεία»

Νέο κύκλο περιοδειών ξεκινά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του προς τους βουλευτές της ΝΔ και τα γαλάζια στελέχη είναι σαφές: «Επικοινωνήστε το μήνυμά μας στην κοινωνία. Βγείτε έξω από τα γραφεία σας και βρεθείτε δίπλα στους πολίτες». Οι γιορτινές μέρες και οι κοπές των πρωτοχρονιάτικων πιτών θεωρούν στην Πειραιώς είναι μια πολύ καλή αφορμή για τη νέα εξόρμηση στο λαό, με πολύ πιθανό -όπως λένε- το σενάριο το 2018 να είναι εκλογικό έτος, παρά τις πρωθυπουργικές διαψεύσεις.

Το έναυσμα προτίθεται να το δώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά νέο κύκλο περιοδειών σε όλη τη χώρα, με αρχή την Κατερίνη και τα Γιαννιτσά. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να δει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, όχι τόσο σε κομματικές εκδηλώσεις, όσο σε χώρους εργασίας, επιχειρήσεις, νοσοκομεία και υποβαθμισμένες γειτονιές.

Παράλληλα, επιζητά την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού που προέρχεται από τη ΝΔ και την εκπροσωπεί στις δημόσιες συζητήσεις και στα ΜΜΕ. «Δεν γίνεται να βγαίνουν συνεχώς στα κανάλια τα ίδια πρόσωπα. Ο κόσμος έχει κουραστεί και θέλει νέα, άφθαρτα στελέχη, που έχουν να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο», αναφέρει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος δίνει έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο του κόμματός του.

«Επιμένουμε στο κοινωνικό στίγμα και επ’ ουδενί δεν πρόκειται να χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνουν στο γαλάζιο στρατόπεδο, υπογραμμίζοντας πως «η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα της χώρας που απευθύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα». Ως βασική τους επιδίωξη, προσδιορίζουν την υπεράσπιση της μέσης ελληνικής οικογένειας και ιδίως των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που -όπως καταγγέλλουν- βάλλεται από την σημερινή εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Εργαλείο για την επίτευξη αυτού του σκοπού, θεωρούν στη ΝΔ, ότι είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο συνέδριο και αναπτύσσει τις γαλάζιες θέσεις σε όλους τους βασικούς τομείς της καθημερινότητας, όπως προέκυψαν από τον εσωκομματικό διαδικτυακό διάλογο με τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ.

Εκλογική ετοιμότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να «σηκώσει από τον καναπέ» τους πολίτες που εμφανίζονται απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα και να προσελκύσει αυτούς που σκέφτονται να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για «όλους και για όλα» με την αντισυστημική ψήφο. «Θέλουμε να αναδείξουμε τις πολιτικές για την έξοδο από την κρίση. Να επικαιροποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τον ελληνικό λαό, τις αρχές με τις οποίες είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώπιον των συνέδρων του κόμματός του, θέτοντάς τους σε εκλογική ετοιμότητα. 

Την ίδια ώρα, η ΝΔ συνεχίζει την έντονη αντιπολιτευτική ρητορική της για τα θέματα της οικονομίας. Το στίγμα έδωσε χθες ο Σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του Προέδρου της ΝΔ Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην «υπερφορολόγηση και τις περικοπές που θα συνεχιστούν και το νέο έτος». Όπως υποστήριξε, «όλοι οι Έλληνες θα πληρώσουν επιπλέον φόρους και εισφορές 1 δισ. ευρώ», δίνοντας έμφαση στους «εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και νοικοκυριά που βλέπουν ήδη περικοπές 900 εκατομμυρίων ευρώ». Αναφορικά με την «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» που επικαλείται η κυβέρνηση, η ΝΔ καταγγέλλει ότι «έχουν ήδη υπογράψει ουσιαστικά 4ο μνημόνιο με “τσεκούρι” σε συντάξεις και ασήκωτη φορολόγηση που πνίγει κάθε επιχειρηματικότητα». Και σε αυτό το μήκος κύματος σκοπεύει να κινηθεί σε στρατηγικό επίπεδο και το επόμενο διάστημα. 

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε επίσης