Πάτρα: Βγήκε από το αυτόφωρο και το 'ριξε πάλι στην παρανομία! "Αμετανόητος" ο ένας εκ των δραστών που επιτέθηκε και λήστεψε χθες 61χρονο στην Ζαΐμη

το πρωί

"Αμετανόητος" ο ένας εκ των δραστών που συνελήφθησαν για ληστεία σε βάρος 61χρονου το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διπράξει ληστεία και είχε συλληφθεί. Αφού πέρασε λοιπόν αυτόφωρο, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος, ο δράστης "ξαναχτύπησε". Όπως γράψαμε χθες το περιστατικό θύμιζε σκηνές αστυνομικής ταινίας.

Το περιστατικό έγινε στην οδό Ζαΐμη και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν και να συληφθούν οι δράστες.

Οι αστυνομικοί έχοντας στην διάθεσή τους τα χαρακτηριστικά των δύο ανδρών, άρχισαν τις αναζητήσεις και σύμφωνα με μαρτυρίες λίγο αργότερα φέρεται να εντοπίστηκαν σε ζαχαροπλαστείο της οδού Γούναρη. Αμέσως κινητοποιήθηκε σχεδόν το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Άμεσης Δράσης με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο υπόπτων να συληφθεί στην ίδια περιοχή, ενώ ο δεύτερος τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο καταδιώχθηκε από αστυνομικό και λίγο αργότερα συνελήφθη στην οδό Λόντου.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.


Συνελήφθησαν, χθες (1-1-2018) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 29 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε,  κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, οι δυο δράστες, προσέγγισαν τον 62χρονο, ενώ εισερχόταν στην οικία του και με την άσκηση σωματικής βίας, ο 29χρονος του αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού του, το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ.

Άμεσα ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν μετά από λίγη ώρα τους δυο δράστες σε πλατεία της Πάτρας και τους συνέλαβαν.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τη σύλληψη των δραστών βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ, το οποίο πριν λίγη ώρα είχαν αφαιρέσει και το απέδωσαν στον 62χρονο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Διαβάστε επίσης