Ν.Δ: Οι 730 μέρες Μητσοτάκη στην ηγεσία και η δήλωση που αποκάλυψε τον εκλογικό σχεδιασμό

Κεντρικό μήνυμα είναι το “είμαστε έτοιμοι”

Σε λίγες μέρες θα κλείσει δύο χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητοτάκης, τον Ιανουάριο του 2016, ως το απόλυτο αουτσάιντερ, έκανε την έκπληξη και κέρδισε την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Μία νίκη που “σφραγίστηκε” από την συμμετοχή 400.000 ανθρώπων.

Σε αυτά τα δύο χρόνια έγιναν πολλά, αλλά σίγουρα όχι όλα όσα θα έπρεπε. Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε να ηγηθεί ενός κομματικού μηχανισμού, ο οποίος στην εσωκομματική διαδικασία ήταν τουλάχιστον “διακριτικά” εναντίον του.

Παρ' ολ' αυτά δύο χρόνια μετά, η ΝΔ δημοσκοπικά όχι μόνο έχει περάσει μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά καταγράφει μία σημαντική διαφορά που αγγίζει και διψήφια νούμερα.

Μπροστά της έχει μία εκλογική (πιθανόν) χρονιά και πλέον αυτό που απαιτείται είναι η μέγιστη επικοινωνία με τους πολίτες όλων των πτυχών του κυβερνητικού της προγράμματος.

Κεντρικό μήνυμα της ΝΔ είναι το “είμαστε έτοιμοι” , στοιχείο που οι επιτελείς της Πειραιώς επιθυμούν να εμπεδωθεί στη συνείδηση των πολιτών.

Οσοι παρακολούθησαν το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αντιλήφθηκαν ότι μέσα από την τηλεοπτική δήλωση του ενάμιση λεπτού ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ολόκληρο το σχεδιασμό της Πειραιώς για το 2018, χρονιά στην οποία δεν αποκλείεται να στηθούν κάλπες.

“Τις Άγιες αυτές μέρες, η σκέψη μου είναι στις οικογένειες που περνούν δύσκολα. Ξέρω τι αντιμετωπίζουν. Ξέρω ότι για πολλούς η καθημερινότητα είναι ένας πραγματικός αγώνας επιβίωσης” σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ αποκαλύπτοντας ότι νούμερο ένα στοχευσή του θα είναι η αντιμετώπιση της σκληρής καθημερινότητας των πολιτών και η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη φροντίδα των οικονομικά ασθενέστερων.

“Η σκέψη μου είναι επίσης σε αυτούς που τα τελευταία χρόνια ξενιτεύτηκαν για να βρουν δουλειά. Και που δεν μπορούν, δυστυχώς, αυτές τις μέρες να είναι κοντά στους δικούς τους” συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν έκρυψε πως στο επίκεντρο της πολιτικής του θα είναι η επιστροφή στην Ελλάδα όλων όσοι έφυγαν από τη χώρα για να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη.

Ο κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για το 2018 δεν παρέλειψε να αναφερθεί έστω και με συντομία στους κεντρικούς άξονες του γαλάζιου προγράμματος, την μείωση της φορολογίας, την ασφάλεια του πολίτη και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

“Η Ελλάδα να ξανά μπει σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης. Οι πολίτες να μην πνίγονται στους φόρους. Να νιώθουν ασφάλεια και να μην αισθάνονται ανυπεράσπιστοι απέναντι σε κάθε απειλή. Να υπάρχουν δουλειές και ευκαιρίες για όλους. Η ζωή των Ελλήνων να γίνει καλύτερη” τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δύο χρόνια μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και ο γαλάζιος μηχανισμός ετοιμάζεται να μπει σε “κόκκινο” συναγερμό. Αναμφίβολα αποτελεί το νέο μεγάλο στοίχημα για τον κ. Μητσοτάκη. Η ΝΔ μπαίνει στην τελική ευθεία για τη διενέργεια εθνικών εκλογών, καθώς στον τρίτο όροφο των γραφείων του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση πιθανότατα μέσα στο 2018 θα προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τα Θεοφάνεια θα εγκαινιάσει νέο κύκλο περιοδειών στη χώρα με πρώτο σταθμό τη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έχει ήδη θέσει σε συναγερμό τις τοπικές οργανώσεις και προχωρά και εκείνος σε νέες επαφές με τοπικά στελέχη σε ολόκληρη τη χώρα . Το ιδεολογικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ , το ανέπτυξε ο ίδιος στο 11ο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου. "Εμείς είμαστε το μεγάλο φιλελεύθερο λαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Είμαστε το κόμμα όλων των Ελλήνων. Το κόμμα που ενώνει τους φτωχούς και τους πλούσιους. Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο". "Έχουμε το σχέδιο, για να οδηγήσουμε την Ελλάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει” είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Δύο χρόνια μετά την εκλογή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να έχει διανύσει αρκετά χιλιόμετρα, αλλά δεν έχει ακόμα φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Το αν τελικώς θα τερματίσει, αυτό θα φανεί το βράδυ των εκλογών.

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε επίσης