Πάτρα: Καρκινοπαθής θα "αλλάξει" τον Χρόνο στα Κρατητήρια - Δείτε γιατί

Πρωτοχρονιά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο

Πρωτοχρονιά στα κρατητήρια για μία γυναίκα 58 ετών, καρκινοπαθή και μητέρα δύο παιδιών. Η ίδια μετανάστρια στη Γερμανία, είχε την ατυχία να έχει ένα τροχαίο ατύχημα πριν λίγα χρόνια όταν είχε έλθει και πάλι στην Ελλάδα. Είχε κανονίσει τα πάντα μέσω ασφαλιστικών εταιρειών, όμως έγινε και Δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην σε δύο μήνες φυλάκιση για τροχονομική παράβαση.

Οταν την Πέμπτη επιχείρησε να βγει από την χώρα για να επιστρέψει στην Γερμανία μετά από ολιγοήμερες διακοπές και επιχείρησε να μπει στο καράβι για Ιταλία, οι λιμενικοί την συνέλαβαν αφού εις βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Επρεπε να πληρώσει περίπου 1300 ευρώ που αντιστοιχούσαν στην ποινή της φυλάκισής της. Η γυναίκα δεν είχε πάνω της το χρηματικό ποσό που απαιτείτο, έμεινε τη νύχτα στα κρατητήρια, και την Παρασκευή εστάλη το ποσό από την Γερμανία. Μόνο που έφθασε στις 2.10 το μεσημέρι. Οι Λιμενικοί πήγαν στο Ταμιευτήριο προκειμένου να πάρουν παράβολο αλλά δεν είχαν. Τους έστειλαν στο υποκατάστημα της οδού Κανακάρη, όμως είχε κλείσει.

Ο Εισαγγελέας υπηρεσίας αν και ο δικηγόρος της 58χρονης του δήλωσε πως υπήρχε σχετικό άρθρο που θα επέτρεπε και λόγω της ασθένειάς της να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, και φυσικά να μην βγει από την χώρα, όμως ήταν ανένδοτος. Του εξήγησαν πως η γυναίκα είχε τα χρήματα να πληρώσει αλλά το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν Κρατικά Ταμεία ΑΝΟΙΧΤΑ, όμως και πάλι ήταν ανένδοτος. Στην υπόθεση παρενέβη και στενός συγγενής της ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Μιχάλης Λεοντσίνης, ο οποίος εγγυήθηκε για την πληρωμή του ποσού όταν θα άνοιγε το Ταμείο αλλά και πάλι τίποτα.

Στις 8 το βράδυ της Κυριακής, έφθασε και επίσημος έγγραφο από τις Γερμανικές Αρχές για την κατάσταση της γυναίκας και το ότι είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή, και είναι καρκινοπαθής... αλλά και πάλι η απάντηση του αρμοδίου Εισαγγελέα ήταν αρνητική.

H 58χρονη μίλησε στο dete.gr. Με τα καλύτερα λόγια για τους Λιμενικούς που σέβονται την κατάσταση και συμπονούν. Ομως δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Διαταγές λαμβάνουν.

Η γυναίκα θα περάσει Πρωτοχρονιά στο κρατητήριο του Λιμεναρχείου Πατρών και θα περιμένει την Τρίτη... για να πληρώσει και να επιστρέψει στην οικογένειά της στην Γερμανία.

 

Διαβάστε επίσης