Δεν αντιστάθηκε στο κλαρίνο ο Κουτσούμπας και έσυρε το χορό - ΒΙΝΤΕΟ

Ηπειρώτες του είπαν τα Κάλαντα στον Περισσό

 Ρουμελιώτης και λάτρης του κλαρίνου ο γγ  της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δεν άργησε να σύρει έναν καλό παραδοσιακό χορό όταν δέχθηκε στον Περισσό τη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και την Ομοσπονδία Μουργκάνας για τα κάλαντα. 

 «Ο πολιτισμός και η παράδοση όχι μόνο πρέπει να συντηρείται, αλλά ούτε μόνο να είναι μια απλή ανάμνηση και θύμηση. Τα κάλαντα αυτά τα τραγουδούσαμε πιτσιρίκια, πριν πάμε στο δημοτικό και στο δημοτικό, στις γειτονιές και της δικής μου πατρίδας και αυτή η ανάμνηση είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να μεταδίδεται και στις νεότερες γενιές, δίνοντάς της πάντα το σωστό περιεχόμενο που έχει κάθε εποχή. Γιατί η γνώση της ιστορίας είναι δύναμη, μπορεί να μας απαντήσει τι πρέπει να κάνουμε σήμερα, τι πρέπει να κάνουμε και να οδηγήσουμε τον δρόμο για το αύριο» είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ.  

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ευχήθηκε το 2018 «να γίνει χρονιά πραγματικής ανάτασης του λαϊκού κινήματος, ανασύνταξης των εργατικών λαϊκών δυνάμεων της πατρίδας μας, αλλαγής αυτού του αρνητικού συσχετισμού που υπάρχει παντού, σε όλη την Ελλάδα. Και βεβαίως αυτή η χρονιά, όπου είναι η χρονιά που το ΚΚΕ κλείνει τα 100 χρόνια μιας ηρωικής, μιας μεγάλης πορείας αγώνα και δράσης σε όλο τον τόπο, πρέπει να γίνει η χρονιά όπου θα ανατείλει η ελπίδα».

«Η ελπίδα βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αυτή θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε σε όλη την Ελλάδα και με αφορμή το γιορτασμό των 100 χρόνων και θέλουμε όλο το λαό μαζί μας, έτσι ώστε να τελειώσουν οι βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος μακριά από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να μην εμπλέκεται όλο και περισσότερο η χώρα μας σε πολέμους και επεμβάσεις, στους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών κρατών και να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία, την ειρήνη, την αγάπη, τη συναδέλφωση του λαού, σε κατεύθυνση ενάντια σ’ αυτό το βάρβαρο σύστημα, σ’ αυτή τη βαρβαρότητα που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ