Δημήτρης Παπαδημούλης: Δεν θα είναι χρονιά εκλογών

«Να επεξεργαστούμε το ελληνικό πρόγραμμα για μετά το μνημόνιο»

«Το 2018 θα είναι μια χρονιά καλύτερη από το 2017. Δεν θα είναι χρονιά εκλογών, αλλά εξόδου από το μνημόνιο και η πρόκληση είναι, μες το '18, αντί να στήσουμε κάλπες, να επεξεργαστούμε το ελληνικό πρόγραμμα για μετά το μνημόνιο», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

Όπως είπε, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα είναι στις εκλογές του 2019 να διεκδικήσουμε μια νέα 4ετία, λέγοντας «εμείς σας βγάλαμε από το μνημόνιο, πετύχαμε -παρά τα λάθη και τις αδυναμίες μας- κάποια πράγματα και τώρα θέλουμε μια νέα 4ετία, για να βάλουμε πιο γερά θεμέλια για ανάπτυξη, κοινωνική προκοπή και ισχυρό κοινωνικό κράτος».

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως είναι μια ευκαιρία να βρεθεί μια συμβιβαστική, ρεαλιστική λύση κοινής αποδοχής και χαρακτήρισε «απολύτως ανεύθυνη» την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας «να χρησιμοποιήσει το Σκοπιανό ως μοχλό για να ρίξει την κυβέρνηση».

«Η λύση πρέπει να αναζητηθεί, κατά τη γνώμη μου, σε αυτό που επεδίωξε να κάνει με τη στήριξη του τότε Συνασπισμού της Αριστεράς ο Κων/νος Μητσοτάκης μαζί με τον Γκλιγκόροφ το 1992 και δεν τον άφησε, γιατί τον "έριξε", ο Αντώνης Σαμαράς. Και θεωρώ τραγικό τα παιδιά του Κων/νου Μητσοτάκη, Κυριάκος και Ντόρα, να υιοθετούν γραμμή Σαμαρά μπας και "ρίξουν" τον Τσίπρα», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης