Πάτρα: Ο καιρός του τριημέρου- Με ήλιο θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

αναλυτικα η προβλεψη

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς στην Πάτρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ μόνο σήμερακαι μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα υπάρξει πιθανότητα ασθενούς βροχής, ενώ αύριο Κυριακή και Δευτέρα 1η Ιανουαρίου θα υπάρχει ηλιοφάνεια μεδιαστήματα συννεφιάς. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσεις τους 11-12 βαθούς , ενώ τις πρωινές ώρες θα είναι αρκετά χαμηλά και ειδικότερα την Πρωτοχρονιά δεν θα ξεπεράσει τους 4-5 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός:

Βροχές αναμένονται το Σάββατο κυρίως στο Αιγαίο και τη Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή πτώση.
 
Την Κυριακή, λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες ση νότια νησιωτική χώρα, ενώ τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά καλός σε όλη τη χώρα ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές στην βορειοδυτική Ελλάδα.
 
Την Κυριακή θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ που θα στραφούν τη Δευτέρα σταδιακά σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
 
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και στη Θράκη βροχές με σταδιακή βελτώση. Η θερμοκρασία από μείον 3 έως 13 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη, καλός καιρός με το θερμόμετρο από 2 έως 11 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και σταδιακή βελτίωση, άνεμοι βορειοδυτικοί 3 έως τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο,  λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και ο υδράργυρος από 1 έως 15 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, λίγα σύννεφα και η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, άνεμοι δυτικών δισυθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 16 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και μέγιστη θερμοκρασία στους 17 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, γενικά καλός καιρός και ο υδράργυρος από -1 έως 15 βαθμούς.
 
Στην Αττική, αίθριος καιρός, άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
 
 

Διαβάστε επίσης