Το ξέσπασμα του Σμαραγδή - Θα κινηθεί νομικά εναντίον κριτικών κινηματογράφου

για την ταινια Καζαντζακης

Επίθεση εναντίον όσων άσκησαν αρνητική κριτική στην ταινία του "Καζαντζάκης", εξαπέλυσε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Ένα μήνα μετά την πρώτη προβολή της ταινίας και υστέρα από 250 χιλιάδες εισιτήρια, ο σκηνοθέτης κατακεραυνώνει μέσα από την κάμερα του STAR, τη μερίδα των κριτικών κινηματογράφου που ήταν επικριτικοί απέναντι στον ίδιο και το έργο του, χαρακτηρίζοντάς τους… «κακές ψυχές».

"Γνωρίζω ότι πριν μπουν μέσα οι κριτικοί κινηματόγραφου είπαν «τώρα θα μπούμε να λιώσουμε τον Σμαραγδή. H φατρία του ελληνικού κινηματογράφου που λάσπωσε την ταινία από πρόθεση, σημαίνει ότι έχουν κακές ψυχές. Στην Κρήτη το λέμε «κακοψυχιά». Ξεπεράστηκε το μέτρο φτάσαμε σε καταστάσεις μεγάλης χυδαιότητας. Τόσο για την ταινία και για το πρόσωπο μου και για τους συνεργάτες μου ειπώθηκαν άσχημα πράγματα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Αυτοί εκπροσωπούν την αισθητική της «ξυρισμένης μασχάλης» που σημαίνει ότι δεν αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που μας γέννησε και το φως, αλλά τα σκοτάδια. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά. Αυτοί που έπραξαν το κακό πρέπει να λογοδοτήσουν είτε προσωπικά ή ορισμένα site που είναι στο μηχανισμό του σκοτεινού διαδικτύου", δήλωσε.

Τις επόμενες μέρες ο Γιάννης Σμαραγδής σχεδιάζει να απαντήσει μέσω της δικαστικής οδού. "Θα κινηθώ δικαστικά εναντίον σε όλους αυτούς που καθύβρισαν τόσο την ταινία, όσο και εμένα, αλλά και τους συνεργάτες μου", επισήμανε.

"Tα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην “Ελπίδα” για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου και της κριτικής ο σκηνοθέτης δήλωσε:

"Η κριτική είναι αποδεκτή. Εδώ μιλάμε για «ύβριν», για πρόθεση να σπιλωθώ επίτηδες".

Διαβάστε επίσης