28 Δεκεμβρίου 2014: Η μαύρη ημέρα για τους επιβάτες του "Νorman Atlantic" - Η ακύρωση που έσωσε τη ζωή Πατρινού Γιατρού -ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ

Το πλοίο «Norman Atlantic» έπλεε στον πορθμό του Οτράντο, στην Αδριατική Θάλασσα, σε δρομολόγιο από την Πάτρα στην Ανκόνα μέσω Ηγουμενίτσας  σαν σήμερα στις 28 Δεκεμβρίου του 2014. 

Πυρκαγιά ξέσπασε στο κατάστρωμα των οχημάτων λίγο πριν τις 6:00 τοπική ώρα, μισή ώρα μετά την αναχώρησή του από την Ηγουμενίτσα, μια ενδιάμεση στάση, όταν βρισκόταν 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε και παρά τις προσπάθειες εκκένωσης κατεγράφησαν 12 θάνατοι και υπάρχουν και 18 αγνοούμενοι.

Ανάμεσα στους επιβάτες και Πατρινοί που ταξίδευαν στο εξωτερικό για την Πρωτοχρονιά, αλλά και μέλη του πληρώματος, που κυριολεκτικά έζησαν τον τρόμο μέχρι την ώρα της διάσωσης τους, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

"Επρόκειτο να ταξιδέψω με τα παιδιά μου, προκειμένου να περάσουμε την Πρωτοχρονιά στις Γαλλικές Άλπεις. Θα συνταξιδεύαμε με την οικογένεια του φίλου - γυναικολόγου μαιευτήρα Γιώργου Αντωνάκη, την τελευταία όμως στιγμή, ακυρώσαμε το ταξίδι μας και έτσι μείναμε στην Πάτρα", θυμάται μιλώντας στο tempo24.gr, ο γνωστός Πατρινός Πνευμονολόγός Σάκης Παπαλεξάτος.

papalexatos.jpg

 "Όταν πληροφορήθηκα τι συνέβη σοκαρίστικα. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τον Γιώργο. Μετά από πολλές προσπάθειες, μιλήσαμε ενημερώθηκα πως η γυναίκα και τα παιδιά του είχαν απομακρυνθεί από το πλοίο από τα σωστικά συνεργεία που είχαν σπεύσει στο σημείο. Εκείνος παρέμενε στο κατάστρωμα. "Φίλε χανόμαστε" ήταν τα τελευταία λόγια και η επικοινωνία διεκόπη...Τελικά όλα πήγαν κατ ευχήν. ¨Οσο για εμένα και τους γιους μου, τρέμω στην ιδέα τι θα μπορούσε να είχε συμβεί έαν δεν ακυρώναμε το ταξίδι μας", περιγράφει.

Στις 31 Δεκεμβρίου οι εκθέσεις έδειξαν ότι στο πλοίο επέβαιναν 499 άτομα, από τα οποία 487 ήταν επιβάτες και 55 μέλη του πληρώματος. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται λαθρεπιβάτες που, πιθανόν, επέβαιναν στο πλοίο.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Διαβάστε επίσης