Ο δήμος της Πάτρας έδωσε προίκα 25.000 ευρώ σε «άπορες κορασίδες»

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και φέτος, με ομόφωνη απόφασή του, ενέκρινε το ποσό των 25.000 ευρώ για την προικοδότηση δέκα άπορων κοριτσιών στην περιοχή των Πατρών.

Η απόφαση είχε τυπικό χαρακτήρα, μιας και τα χρήματα της προίκας δίνονται στις άπορες κορασίδες από το κληροδότημα «Ι. Μεϊντάνη», βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων. Η επιλογή των κοριτσιών έγινε από την Επιτροπή επιλογή προικοδότησης του κληροδοτήματος, στην οποία πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και μετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων, του Ιατρικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Μάλιστα, για την επιλογή των προικοδοτούμενων κοριτσιών είχε βγει και ανακοίνωση παλιότερα από τον Δήμο, ώστε οι ενδιαφερόμενες να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 

Προοδευτική πλατφόρμα Τσίπρα – σε άλλη ρότα από το ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσίαση εργαστηρίου- «Ο Χορός των Σκιών» στις Γραμμές Τέχνης

Πάτρα: Αυτή είναι η 24χρονη ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι από πνιγμό στην Πλαζ

Σαν σήμερα 10 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 10 Ιουνίου 2025

Τι είδους Φιλελευθερισμός;

Το Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας …ανοίγει τα φτερά του

Έμειναν απλήρωτοι φόροι 3 δισ. ευρώ στο α΄ τετράμηνο – Περισσότεροι από 2 εκατ. φορολογούμενοι κινδυνεύουν με κατασχέσεις