Παραμονή Χριστουγέννων στο σκοτάδι για κατοίκους της ορεινής Αχαϊας- Δεν μπόρεσε να αποκατασταθεί η μεγάλη βλάβη στο ρεύμα μετά την πτώση κολόνων της ΔΕΗ

Παραμονή Χριστουγέννων στο σκοτάδι έκαναν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών, που ηλεκτροδοτούντο από την περιοχή της Ζαρούχλας και την Κρήνη Αιγιάλειας.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν επί ώρες μέσα στο χιόνι και το κρύο τα συνεργεία της ΔΕΗ δεν μπόρεσαν να επαναφέρουν το ρεύμα εξαιτίας της εκταταμένης βλάβης του συστήματος . Συγκεκριμένα δύο μεγάλες κολόνες της ΔΕΗ που διοχέτευαν ρεύμα σε Ζαρούχλα και Κρήνη κατέρρευσαν με αποτέλεσμα από προχθές να είναι στο σκοτάδι οι κάτοικοι.

Συνολικά 15 συνεργεία με εξιδεικευμένους τεχνικούς είχαν ξεκινήσει από χθες το πρωϊ να ελέγχουν μια - μια τις κολώνες προκειμένου να εντοπίσουν τα προβλήματα και να τα διορθώσουν.

Ωστόσο σε Ζαρούχλα και Κρήνη το πρόβλημα ήταν τόσο εκτεταμένο που δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί πριν πέσει η νύχτα. Σήμερα και πάλι τα συνεργεία θα δώσουν μάχη για την έγκαιρη επαναφορά του ηλεκτρικού.

Οπως έλεγαν στο tempo24 αρμόδιοι παράγοντες ήταν υπερβολικά αντίξοες οι συνθήκες που εργάζονταν τα συνεργεία , ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούσαν τα σημεία που είχε υποστεί βλάβη το δίκτυο να τα προσεγγίσουν καν  λόγω του όγκου του χιονιού , παρότι χρησιμοποιήθηκαν έως και ερπυστριοφόρα οχήματα. 

Πάντως φορτηγά της ΔΕΗ είχαν ξεκινήσει χθες το πρωϊ  από την Πάτρα φορτωμένα με καινούριες κολώνες, προκειμένου να αντικατασταθούν όσες έχουν πρόβλημα μετά την σφοδρή κακοκαιρία. 

 

Διαβάστε επίσης