Να στρίψουμε, να μη στρίψουμε ή μας έχει στρίψει;

του γιωργου κανελλη , περιφερειακου συμβουλου δυτικης ελλαδας

Μια από τις μόνιμες πληγές της χώρας μας είναι ο βανδαλισμός των πινακίδων της τροχαίας κίνησης. Παρά τα πρόστιμα και ποινές που προβλέπονται (και αναγράφονται στο πίσω μέρος τους), είδηση για σύλληψη ανεγκέφαλου που καταστρέφει πινακίδες δεν έχουμε ακούσει.

Και όμως, η κάλυψη των πολύτιμων για την κυκλοφορία αυτών πινακίδων που, ας μην ξεχνάμε, υπάρχουν για να μη σκοτωθούμε τζάμπα, με διάφορα αυτοκόλλητα, από διαφημιστικά ως καθαρές ανοησίες, είναι ισοδύναμη με την πλήρη κατάργησή τους.

Η συγκεκριμένη της φωτογραφίας μας, που βρίσκεται στον βαρυφορτωμένο με κίνηση κόμβο της Πατρών Κλάους κάτι θέλει να πει, που αφορά τα φορτηγά αλλά ματαίως. Η αναλγησία των βάνδαλων τη φιμώνει. Να προσθέσουμε, μάλιστα, ότι όπως μας υπέδειξε συμπολίτης, θα όφειλε να είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος για να είναι βέβαιο ότι οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί, ιδίως οι μη πατρινοί, που έρχονται από Πατρών Κλάους θα την διακρίνουν εγκαίρως.

Πρέπει να πούμε ότι το αντικοινωνικό και αντιαισθητικό αυτό φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εξαπλωμένο στην Πάτρα αλλά και στις περισσότερες άλλες πόλεις.

Είναι ανάγκη, επιτέλους, να ληφθούν κάποια σοβαρά μέτρα για να σταματήσει ή να περιοριστεί δραστικά, τουλάχιστον, το κακό.

Το πρώτο, και πλέον επείγον, είναι (είχε γίνει πριν λίγα χρόνια μια προσπάθεια με αξιοποίηση δουλειάς προσωρινών εργαζομένων στο Δήμο) να καθαριστούν οι πινακίδες, με προτεραιότητα στις πιο σημαντικές, όπως αυτές των κόμβων σε λεωφόρους και κύριους δρόμους.

Το επόμενο βήμα είναι να μπουν κάποιες κάμερες με στόχο να συλληφθούν κάποιοι από τους ασυνείδητους που κάνουν αυτές τις ασχημίες, διότι είναι βέβαιο ότι θα το επιχειρήσουν και πάλι. Θεωρούμε σίγουρο ότι θα θεωρήσουν τις καθαρές πινακίδες ως ακαταμάχητη πρόκληση (!) και θα «τσιμπήσουν».

Επιτέλους, ας κάνει κάτι ο Δήμος, η Τροχαία, όποιος αρμόδιος. Κατεστραμμένες πινακίδες σημαίνει περισσότερα παράλογα δυστυχήματα. Δεν είναι να παίζουμε ή να στεκόμαστε απαθείς.

 

Διαβάστε επίσης