Πάτρα: Έσφαζαν αρνιά… σε πυλωτή πολυκατοικίας

Και που να φθάσουμε στις ημέρες του Πάσχα. «Οργίασαν» τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα τα παράνομα σφαγεία με πρωταγωνιστές κυρίως κτηνοτρόφους, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στον «Κόσμο» κάποιοι… έσφαζαν… ακόμη και σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Πάτρα.

Όπως πληροφορηθήκαμε στην ορεινή Αχαΐα και κυρίως στο δημοτικό διαμέρισμα Κάλφα του Δήμου Ερυμάνθου (αλλά και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα) τα παράνομα σφαγεία που στήθηκαν αυτές τις ημέρες… δεν μπορούν να μετρηθούν! Ο καθένας έσφαζε όπου ήθελε με αποτέλεσμα να μην τηρείται καμία από τις συνθήκες υγιεινής σφαγής που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή αλλά και Ελληνική νομοθεσία. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ακόμη και στην Πάτρα έσφαζαν και μάλιστα σε πολυκατοικία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μέχρι και φωτογραφίες υπάρχουν από την συγκεκριμένη σφαγή!

Το αν η σφαγή θα γίνει σε σύγχρονο σφαγείο ή σε στέγαστρο, το αν θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της ευθανασίας ή όχι και το αν θα γίνεται έλεγχος σε όλη τη διάρκεια από τη μεταφορά των ζώων στο σφαγείο ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη συντήρηση των σφαγίων έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ποιότητα και την υγιεινή των τελικών προϊόντων, αλλά και για τη σωστή μεταχείριση των ζώων, όσο αυτά είναι ζωντανά, και στη διαδικασία της θανάτωσής τους, ώστε να μην υποφέρουν.

Το στρες που υφίστανται τα ζώα στο σφαγείο επιδρά στην ποιότητα του κρέατος. Καταστάσεις όπου τα ζώα σφάζονται σε υπαίθριους χώρους ή σε στέγαστρα, τα οποία ονομάζονται σφαγεία, χωρίς αναισθησία είναι απαράδεκτες και καταδικάζονται όχι μόνο για λόγους ευζωίας των ζώων, αλλά κυρίως για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αφού απουσιάζει και ο στοιχειώδης έλεγχος από τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές.

πηγη εφ. Κόσμος

Διαβάστε επίσης