Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Καιρός να σοβαρευτείς

για τα Σκόπια

Το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο να παραιτηθούν αν δεν μπορούν να βρουν κοινή γραμμή για τα Σκόπια προκάλεσε νέα κόντρα. Το Μαξίμου δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε θέμα δεδηλωμένης για τα Σκόπια. Και τόνισε πως αν οι δυο κυβερνητικοί εταίροι δεν τα βρίσκουν στο θέμα της ονομασίας, πρέπει να παραιτηθούν. Η απάντηση του Μαξίμου ήταν σε υψηλούς τόνους.

«Σοβαρέψου και πάρε θέση»

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Το Μαξίμου καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν έχει πρόταση για το θέμα της ονομασίας, να την πει.

«Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό.

Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ζήτημα δεδηλωμένης

Ζήτημα δεδηλωμένης θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Πριν από μερικές μέρες, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε ονομασία για τα Σκόπια που να έχει μέσα τον όρο Μακεδονία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά συγκεκριμένη πρόταση από τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.

«Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν»

«Δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους», λέει.

Έτσι, ουσιαστικά, βάζει «πάγο» στο ενδεχόμενο σύγκλισης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν», λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης