Πάτρα: «Σήμερον Καραγκιόζης! Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΧΤΗ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ- ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ TEMPO24

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά έρχεται τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς στο Royal Theater:

«Σήμερον Καραγκιόζης! Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη».

Η πρωτοτυπία της έγκειται στο ότι ο ξυπόλητος ήρωας θα συναντήσει επί σκηνής τους ήρωες τεσσάρων διηγημάτων του κοσμοκαλόγερου, μέσα από το θέατρο σκιών του Πατρινού καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Μακρή.

Ολα ξεκίνησαν από τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βούκανο, ο οποίος μετά τη sold out επιτυχία της προηγούμενης μουσικής παράστασής του για παιδιά με τίτλο «Γλυκιά Συμφωνία» (που πραγματοποιήθηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και με την περιοδεία της σε ολόκληρη την Ελλάδα) δημιουργεί μια νέα μουσική παράσταση με το Θέατρο Σκιών του Κώστα Μακρή, σε κείμενα και στίχους Μαίρης Βούκανου, με τίτλο «Σήμερον ο Καραγκιόζης – Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη» με κεντρικό ήρωα τον Καραγκιόζη και τους ήρωες των διηγημάτων του Παπαδιαμάντη.

 

Το έργο παρουσιάζει τις ιστορίες των τεσσάρων χριστουγεννιάτικων διηγημάτων «Χριστούγεννα του Τεμπέλη», «Στο Χριστό στο Κάστρο», «Σταχομαζώχτρα», «Της Κοκώνας το σπίτι», μέσα από το θεάτρο σκιών και τη ματιά του Κώστα Μακρή, ο οποίος υπογράφει σκηνοθεσία και σκηνικά.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μικρών και μεγάλων Γεράσιμος Γεννατάς, ενώνει αφηγηματικά τις ιστορίες και συνομιλεί με τις φιγούρες του έργου. Η ταλαντούχα Άντα Αθανασοπούλου, καθώς και η Ορχήστρα της Ι.Π. Δήμου Μεσολογγίου με την διεύθυνση του Σπύρου Χολέβα, ερμηνεύουν τα τραγούδια της παράστασης του Γιώργου Βούκανου.

Τα κείμενα και οι στίχοι είναι της Μαίρης Βούκανου ενώ τα σκηνικά και η σκηνοθεσία του Κώστα Μακρή.

Το έργο αποτελείται από τέσσερα μέρη όπου στο καθένα από αυτά παρουσιάζονται τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη. Με τα διηγήματα αυτά και τα τραγούδια της παράστασης τα παιδιά βλέπουν την ιστορία και το ηθογράφημα μιας Ελλάδας του χθές και αναγνωρίζουν το σήμερα. Με συνδετικούς κρίκους την μουσική,το τραγούδι, το λόγο και την εικόνα η παράσταση εξελίσεται ώστε να λειτουργεί σαν μια διαδρομή στην ιστορία, όπου ήχος, τραγούδι και εικόνα αλληλοσυμπληρώνουν τη δράση, πίσω από το λευκό πανί του Κώστα Μακρή και της ομάδας του.

Τα τραγούδια και η μουσική της παράστασης προέρχεται από το έργο του συνθέτη Γιώργου Βούκανου με τίτλο Ταξίδι στο Όνειρο και Τραγούδια του Θεού.

 

Η παράσταση θα συγκινήσει όλα τα παιδιά και θα τα ταξιδέψει σε έναν ονειρικό κόσμο με τοπίο την όμορφή μας Ελλάδα. Οδηγός του ταξιδιού μας θα είναι ο ίδιος ο κυρ Αλέξανδρος όπου θα είναι ο κεντρικός αφηγητής της παράστασης.

 

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, στις 18:30 στο Royal Theater, Παλαιό Πτωχοκομείο

 

Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα

 

Προπώληση: 10 ευρώ / 25 ευρώ το Οικογενειακό (3 άτομα)

 

Σημεία Προπώλησης: Discover Bookstore (στενάκι Βούρβαχη 3-5), Γωνιά του Βιβλίου (Αγίου Νικολάου 32), Φάρος εν Πάτραις.

 

Στην είσοδο: 13 ευρώ

 

Πληροφορίες : 2610 310120

www.royaltheater.gr

Διαβάστε επίσης