Ανδρέας Κατσανιώτης: «Η κυβέρνηση μπέρδεψε το κοινωνικό μέρισμα με το… κοινωνικό έρεισμα!»

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

«Η κυβέρνηση αυτές τις μέρες παριστάνει τον… Αη Βασίλη, μοιράζοντας μερίσματα, επιδόματα και τυχερούς φορο-λαχνούς. Οι ανάσες που προσφέρει όμως είναι μικρές, αποσπασματικές και δεν φτάνουν σε όλους τους πολίτες της χώρας. Η τακτική της είναι κοντόφθαλμη. Όπως και η γενικότερη πολιτική της.

Η διαφορά μας, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με την σημερινή κυβέρνηση είναι ότι εμείς θα αγωνιστούμε ώστε αυτά τα επιδόματα να μπαίνουν στις τσέπες όλων των Ελλήνων και μάλιστα, όχι μία φορά τον χρόνο, αλλά κάθε μήνα. Και ακόμα καλύτερα, όχι ως επιδόματα, αλλά ως αύξηση εισοδημάτων. Αυτή είναι η διαφορά μας… Ο ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποιεί τους πολίτες για να μοιράζει επιδόματα, εμείς τους θέλουμε οικονομικά εύρωστους και ανεξάρτητους».

Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2018, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση, στον πανικό της για την επερχόμενη πολιτική ήττα, μπέρδεψε το κοινωνικό μέρισμα με το… κοινωνικό έρεισμα. «Αυτό, το δεύτερο το έχετε χάσει προ πολλού…» τόνισε.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ο κ. Κατσανιώτης, ανέφερε:

* Ο προϋπολογισμός του 2018 είναι απλά και μόνο η συνέχεια του περσινού. Στόχος του η ευημερία των αριθμών που στηρίζεται όμως στη δυστυχία των ανθρώπων. Το 2019 θα είναι μία ακόμα χρονιά δημιουργικής λογιστικής και υπεραπόδοσης δημοσιονομικών στόχων μέσω της ακόμα μεγαλύτερης επίθεσης στα εισοδήματα των πολιτών.

* Κάθε προϋπολογισμός πρέπει να απαντάει σε τρία ζητούμενα: Έσοδα, έξοδα και στόχοι ανάπτυξης, Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός απαντάει μόνο σε δύο από τα τρία ερωτήματα και οι απαντήσεις που δίνει ισοδυναμούν με νέα δεινά για τους πολίτες. Η άντληση εσόδων γίνεται με τον κλασσικό τρόπο της φορομπηχτικής πολιτικής, ενώ τα μόνα έξοδα που συνεχίζουν να μειώνονται είναι αυτά που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως οι υγειονομικές δαπάνες. Τέλος, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ουσιαστικής ανάπτυξης γιατί δεν προβλέπει αύξηση εισοδημάτων και αύξηση κατανάλωσης, ούτε όμως και έσοδα από επενδύσεις και παραγωγικά πλεονάσματα.

* Οι Έλληνες δεν είναι ένας λαός επαιτών της… κυβερνητικής φιλευσπλαχνίας, αλλά ένας λαός που ξέρει να προκόβει, να δημιουργεί και να παράγει πλούτο. Το 2015 στείλατε τους Έλληνες να περιμένουν στις ουρές για να βγάλουν 60 ευρώ από τα ΑΤΜ. Το 2017 να περιμένουν στις ουρές για μια κάρτα μετακίνησης ή για να διορθώσουν το ΑΜΚΑ τους για να πάρουν το μέρισμα. Τώρα, σχεδιάζετε μια νέα ουρά για τον ελληνικό λαό, αυτή για τα επιδόματα. Αυτό είναι το όραμά σας για τους συμπατριώτες μας. Μια «ζωή με το δελτίο». Καταψηφίζω τον προϋπολογισμό γιατί  πιστεύω ότι οι συμπατριώτες μας  αξίζουν κάτι καλύτερο από μια θέση στην ουρά της ιστορίας. 

Διαβάστε επίσης