Πάτρα: Βροχές και ισχυροί άνεμοι για σήμερα Πέμπτη

η προγνωση του καιρου

Από το βράδυ της Τετάρτης βρέχει στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στους 7 βαθμούς, ενώ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ θα υπάρχουν μέχρι αργά το βράδυ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Βροχές αναμένονται στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Ανατολική Θεσσαλία, και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Χιόνι η χιονόνερο θα πέσει στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών, με υψόμετρο άνω των 700 μέτρων. Η ορατότητα στα ορεινά και ημιορεινά όλης της χώρας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 0 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 13, και στην Ρόδο και στην Κρήτη από 10 έως 16.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Σημειώνεται ότι από το απόγευμα στη θάλασσα των Κηθύρων και στο Λιβυκό θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι που κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 700 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης