Έφη Αχτσιόγλου: Εμβόλιμη πληρωμή 15.000 νέων συντάξεων

Στις 28 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μία εμβόλιμη πληρωμή περίπου 15.000 νέων συντάξεων, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Με τις διαδοχικές εμβόλιμες πληρωμές που κάνουμε, θα καταλήξουμε, στο τέλος της χρονιάς, οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις να είναι περίπου 75.000. Το καλοκαίρι του 2018, θα πετύχουμε την πλήρη εκκαθάριση των ληξιπροθέσμων» σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης.

Αναφορικά με τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Όπως σημείωσε, «θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς πτωχευτική ικανότητα (δικηγόροι, μηχανικοί), αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (έμποροι, αν το χρέος τους φθάνει έως 20.000 ευρώ). Αν είναι παραπάνω από το ποσό αυτό, μπαίνουν στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η ρύθμιση θα είναι έως 120 δόσεις και θα υπάρχει η δυνατότητα κουρέματος των προσαυξήσεων έως 85%. Για να περάσουν το κατώφλι της ρύθμισης, θα υπάρχει μία διαδικασία ελέγχου της βιωσιμότητάς τους. Η συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών θα μπορέσει να ρυθμίσει τις οφειλές».

Σε ό,τι αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο, η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι δεν καταργείται κανένα δικαίωμα στην απεργία. Όπως είπε, «το μόνο που θα αλλάξει, είναι η απαρτία που απαιτείται για τη λήψη απόφασης για απεργία στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία, όχι, όμως, σε σωματεία ευρύτερης εμβέλειας, ευρύτερης πανελλαδικής διάστασης, δεν μιλάμε για τα εργατικά κέντρα ούτε για τη ΓΣΕΕ».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης